Núria Castán, millor esportista del mes de març

2 minuts de lectura
Malgrat la situació de confinament, el mes de març va començar amb molta activitat esportiva.

Un dels mesos més durs esportivament que recordem ha posat punt final a pràcticament totes les competicions esportives del país i d’arreu del món. Confinats a casa des de fa tres setmanes, cal recordar que l’inici del mes de març va ser superb esportivament amb actuacions memorables d’esportistes del nostre país. A La Fosbury aquest mes hem optat per seleccionar vuit noms amb actuacions brillants i els hem posat a votació popular a través d’Instagram. D’entre tots ells la catalana Núria Castán ha estat escollida com a millor esportista del mes de març amb un ampli suport a les votacions.

Castán va fer història a principis de març convertint-se en la primera dona del nostre país en pujar a un podi del Freeride World Tour, el circuit mundial més prestigiós d’una disciplina tan arriscada com espectacular. Una baixada memorable a les muntanyes andorranes la va catapultar cap a la medalla de plata d’aquesta competició i demostrant que en estava preparada per brillar ja en el seu any de debut a la màxima competició internacional. En una temporada que ha hagut d’acabar abans d’hora pel Coronavirus i que s’ha quedat sense final, Castán ha finalitzat el curs en quarta posició i s’ha garantit l’accés directe al Freeride World Tour de 2021.

Ja en ple confinament, Castán ha mostrat com continua entrenant la tècnica dalt la taula de surf de neu des de casa:

La nord-catalana Cécile Hernandez ha sigut finalista en les votacions després de completar un altre hivern memorable amb la cirereta final d’un nou Globus de Cristall en la seva especialitat de surf de neu paralímpic. Hernandez ja acumula unes quantes temporades on és la indiscutible dominadora de la seva categoria i guanya pràcticament totes les curses que disputa, construint d’aquesta manera un palmarès sensacional.

Quim Fontané, guanyador del Galway Kayak Festival, i Astrid Fina, vencedora de dues proves de la copa del món de La Molina de surf de neu paralímpic, han sigut els semifinalistes de les votacions d’aquest mes de març. També han sigut preseleccionats per La Fosbury les magnífiques actuacions de quatre esportistes mes: Pau Capell, vencedor per quarta vegada consecutiva a l’ultra trail de la Transgrancanaria; Emma Garcia i Pau Ribes, guanyadors de dos ors a París en Natació Artística; Marcos Ruiz, subcampió de l’Open de Malta en halterofília; i Albert Arenas, guanyador de l’única cursa disputada al mundial de motociclisme en Moto 3.

Des de La Fosbury tirem endavant el millor esportista del mes per visibilitzar els nombrosos èxits de tot l’altre esport del nostre país i sense voluntat real de jutjar actuacions de disciplines diverses impossibles de comparar entre elles.

Millors esportistes del mes – 2020

Gener – Maria Costa

Febrer – Marta Galimany

Març – Núria Castán