Dimarts de glòria als Pirineus per a les riders catalanes

2 minuts de lectura
Dia de glòria per a tres esportistes del nostre país en competicions de primer nivell.

Un dimarts de març no és un dia marcat per l’abundància de competicions d’elit. Malgrat això, aquest 3 de març han coincidit dues competicions d’alt nivell internacional als Pirineus. La Molina i Ordino Arcalís han sigut l’escenari de dues proves de disciplines diferents però amb categoria de copa del món i les riders catalanes ho han aprofitat per brillar com mai.

L’estació catalana ha sigut un any més una de les estacions en acollir la copa del món paralímpica de surf de neu estrenant el nou Dual Banked Slalom, un format que podria estrenar-se al programa olímpic als propers Jocs de Pequín de 2022. Després de la nevada caiguda aquest dilluns els organitzadors han hagut de treballar de valent per acondicionar la pista de Torrent Negre per estrenar una modalitat espectacular en què les esportistes competeixen al mateix temps en dos circuits paral·lels, evitant caigudes per topades entre elles i alhora facilitant perfectament el seguiment de la prova als aficionats congregats a l’estació de La Cerdanya, amb marcada presència de públic escolar de la zona.

La barcelonina Astrid Fina ha aprofitat l’estrena d’aquesta nova modalitat per aconseguir una victòria que li permet pujar de nou al podi de la copa del món en la seva modalitat (SS-LL2) i seguir acumulant èxits a La Molina. La nord-catalana Cécile Hernandez també ha triomfat en SB-LL1 i suma un nou or a la seva llarga trajectòria d’èxits.

Núria Castán, subcampiona al FWT

Mentrestant, aquest dimarts ha sigut el dia finalment seleccionat pels organitzadors per tirar endavant la prova andorrana del Freeride World Tour, el circuit més important d’aquesta modalitat esportiva que programa baixades de traçat lliure des de dalt d’una muntanya, ja sigui amb esquís o amb la taula de surf, i en què es premia l’habilitat, els salts, la tècnica o el recorregut realitzat per part dels esportistes. En aquesta prova la catalana Núria Castán ha demostrat el talent que l’ha portat a debutar aquest any al World Tour amb una excel·lent segona posició només superada per l’australiana Michaela-Davis Meehan i millorant la baixada, entre altres, de l’actual líder del rànquing mundial (la francesa Marion Haerty).

El segon lloc de Castán, que s’enfila al quart lloc de la general, és la millor posició assolida mai per un esportista català al Freeride World Tour superant fins i tot la medalla de bronze d’Aymar Navarro a Andorra de l’any 2017. El rider aranès, per cert, ha aconseguit una altra bona actuació acabant la competició masculina en el desè lloc final.