Què és la Fosbury?

perfil_2016_setembre_2

La Fosbury és la revista i l’espai de tot l’altre esport.

Un projecte compartit per un grup de periodistes amants de l’esport que vol omplir un buit en el mercat mediàtic català, revertint o contrapesant la situació de predomini del futbol envers la resta de disciplines esportives. La Fosbury vol ser la mirada heterodoxa, la lectura reposada, el valor afegit i la reivindicació periodística de tots aquells esports que conformen l’imaginari col·lectiu, apreciant el matís, la diferència, els grans protagonistes i totes les petites històries.

– Consulta el nostre “pentàleg”

Què fem?

La Fosbury és un producte periodístic en desenvolupament constant, obert a totes les col·laboracions i crítiques que facin més llarg el seu camí. No correm, però no parem d’avançar. Compartim un doble mitjà: La Revista Fosbury, una proposta semestral en paper, i el web Fosbury.cat, transversal, més connectat al dia a dia. A més, disposem d’una revista digital de petit format (el Tercer Temps) i hem estrenat un podcast per unir esport i territori: Calgary 88.

Fosbury_25_llegint_web

En tots aquests espais intentem imprimir un segell, una manera de fer que ens allunya dels convencionalismes, buscant el segon nivell de lectura, aprofundint en la història oculta o il·luminant zones menys explorades pel periodisme esportiu convencional.

Per què Fosbury?

El nom de la revista és un homenatge a l’atleta Dick Fosbury, cèlebre per patentar esportivament l’actual mecànica del salt d’alçada en una època en què tots els seus competidors saltaven de costat. El seu “salt d’esquena” va ser un desafiament a les normes preestablertes i va acabar comportant un canvi de concepció en l’atletisme, un punt d’inflexió en el salt d’alçada. Sense ser atletes, volem saltar d’esquena.

Fosbury_medalla

Què és la gent Fosbury?

Entenem aquest “gent Fosbury” com una manera de definir al col·lectiu de gens que ens apleguem al voltant d’aquesta revista, sumant els membres de la redacció, els col·laboradors i també els lectors. La gent Fosbury és aquella gent murri i curiosa, que llegeix, busca, vol conèixer, suggereix i sobretot que critica tot el que és i fem en aquest projecte.

club_fosbury_900

Sigues diferent. Trenca les Normes. Sigues Fosbury.