Itàlia, la gran potència dels Jocs del Mediterrani

2 minuts de lectura
Vencedors de la primera i la darrera edició, Itàlia sempre presenta un gran equip als Jocs del Mediterrani

L’any 1951 els Jocs del Mediterrani es van celebrar per primera vegada a Alexandria i Itàlia va debutar amb una victòria al medaller. Aquesta situació ha estat l’habitual dels Jocs que uneixen països d’Àfrica, Àsia i Europa. En 12 de les 17 edicions disputades Itàlia ha aconseguit el primer lloc i en la resta de casos ha acabat ben a prop de fer-ho. Excepte, potser, en l’edició de 1959 a Beirut, Itàlia sempre ha portat un equipàs als Jocs. Evidentment, les seves delegacions no han tingut el mateix nivell que el dels Jocs Olímpics, però sempre compten amb algunes de les estrelles de tot l’altre esport que també acaben brillant a la cita del COI.

Voleu saber d’on surten els Jocs del Mediterrani? Què coi són? Cliqueu aquest enllaç

Fent un cop d’ull a les delegacions anunciades en els darrers dies Itàlia torna a ser la gran favorita a dominar el medaller final de Tarragona 2018. L’equip espanyol és potent en moltes disciplines, però no té tant talent ja plenament consagrat en les grans cites mundials com l’equip transalpí. Ni més ni menys que 23 medallistes olímpics per Itàlia participaran des d’aquest divendres fins el dia 1 de juliol a Tarragona. Les 2.147 medalles guanyades des de 1951 de ben segur s’ampliaran, com a mínim, amb 150 podis més (fa 5 anys, a Mersin, van guanyar 70 proves amb un total de 186 medalles, 60 més que la subcampiona Turquia).

Jessica Rossi, una tiradora que ha guanyat lor als Jocs Olímpics
Jessica Rossi, una tiradora que ha guanyat l’or als Jocs Olímpics

Els referents de l’equip italià

En aquesta ocasió hi ha noms de palmarès extens. És el cas de Fabio Basile (campió olímpic de judo), Jessica Rossi (campiona olímpica de tir olímpic), Frank Chamizo (bicampió del món i bronze olímpic de lluita en dos categories diferents), Gregorio Paltrinieri (campió olímpic i bicampió mundial de natació), Marco Galiazzo (bicampió olímpic i campió del món de tir amb arc), Oddette Giuffrida (subcampiona olímpica de judo), Elisa Longo Borghini (bronze olímpic i guanyadora del tour de flandes en ciclisme), Paolo Pizzo (bicampió del món i subcampió olímpic en esgrima) o el veterà i incansable Giovanni Peliello (quatre cops medallista als Jocs en tir olímpic).

Tot plegat, sense oblidar que la columna vertebral de la selecció femenina de waterpolo va portar Itàlia a la plata a Rio 2016 i la masculina també va tastar el podi amb el bronze i que en rem Romano Battisti i Simone Venier també han pujat al podi olímpic i mundialista, o que els joves piquen amb força com Simona Quadarella, bronze en natació als darrers mundials i bicampiona als Jocs Universitaris, o Marco Fassinotti, que és el gran favorit a l’or al salt d’alçada.

Voleu saber quins són els grans noms a seguir de les competicions femenines? N’hem triat 10 que ja han tastat el podi olímpic!
Elisa Longo Borghini, una de les grans estrelles del ciclisme mundial
Elisa Longo Borghini, una de les grans estrelles del ciclisme mundial

Itàlia, amb més opcions d’èxit que cap altre país

En total, 419 esportistes que conformen la delegació més nombrosa de Tarragona 2018 (superior als 396 membres de l’equip espanyol,  als 356 de Turquia o als 310 d’una França que mai sembla especialment captivada pels Jocs del Mediterrani).

Voleu saber qui són els esportistes dels Països Catalans que participaran a Tarragona 2018? Els podeu consultar aquí.