El ball de l’àliga de la Patum d’una gimnasta del Club Egiba

1 minut de lectura
El passat cap de setmana el Club Egiba va guanyar la Lliga a casa, a Manresa, imposant-se de forma sorprenent al gran favorit.

La lliga de gimnàstica artística va viure una final espectacular a Manresa, al Nou Congost, reconvertit per a l’ocasió lluny de les cistelles de bàsquet. El club local, l’Egiba, volia ser protagonista a casa i va organitzar una competició molt lluïda que a més a més va acabar guanyant. El cert és que les favorites eren les gimnastes del Xelska mallorquí, que s’havia imposat en la primera fase de la competició disputada a Gijón així com en la segona fase de Palma. Finalment, després de d’oferir un nivell molt similar, les bagenques van acabar enduent-se la primera plaça amb un total de 193.700 punts, tot just un i mig més que el Xelska (192.234) i 6 més que el CGA L’Hospitalet (187.699), que va completar el podi.

Liderades per Andrea Carmona, que va acabar 4a a la classificació individual, les joves gimnastes de l’Egiba van demostrar comptar amb un equip equilibrat que va respondre molt bé davant la pressió d’una cita d’alt nivell. Les manresanes es van imposar en l’exercici de salt, d’asimètriques i de terra, i només van cedir a la barra d’equilibri, on van quedar per darrere de les actuacions del Xelska.

Sigui com sigui, un dels exercicis que va meravellar el públic va ser el que va dur a terme la jove de Gironella Laia Font Estruch (2007), que va preparar una rutina de terra amb la música del ball de l’àliga que cada any porta el deliri al cor de Berga durant la Patum. L’exercici el va enregistrar en directe el periodista de Ràdio Manresa Carles Jódar i ha corregut com la pólvora a les xarxes. Sense ser un dels més potents de la vetllada (va obtenir una puntuació correcta de 11.867, inferior a la nota obtinguda per altres companyes del seu equip), sens dubte, serà el que tindrà més recorregut de tots.

La Patum mai falla i és espectacular els moviments que pot arribar a fer una gimnasta tan jove com Laia Font, que ha estat una de les múltiples nominades del club del Bages a la nit de l’esport manresà que ha acabat premiant el Club Gimnàstica Egiba com la millor entitat esportiva de la ciutat.

Nora Fernández triomfa

En la lluita individual la gimnasta del Salt va tornar a demostrar el seu talent que l’ha portat a ser una peça clau de la selecció espanyola en diverses competicions internacionals. Fernández va sumar 49.999 punts i es va imposar davant d’Alba Asencio (Hospitalet) i de Cíntia Rodríguez, del Xelska.