La Vila Mediterrània dels Jocs, a Port Aventura

2 minuts de lectura
Després de molta incertesa, problemes, infinits canvis i fins i tot un ajornament, els Jocs Mediterranis de Tarragona estan a punt de començar.

Diuen que és una gran oportunitat tenir una competició de tal importància a casa, amb noves instal·lacions i excel·lents esportistes com Mireia Belmonte, Esther Guerrero o alguna de les campiones olímpiques que hem anomenat aquí.

Han estat set anys d’acurada planificació, molts cops condicionada per problemes econòmics i retards en el pagament per part del govern espanyol. L’organització també ha hagut de fer molts esforços a l’hora de concretar seus, disssenyar els equipaments i renovar les instal·lacions.

Un dels principals dubtes de l’organització era la ubicació de la vila que acull els esportistes. Primer es va pensar en la ciutat residencial de Tarragona, però davant la manca d’espai es va acabar descartant. Després van contemplar la possibilitat de llogar creuers (com vam veure amb la policia espanyola) o distribuir les delegacions en hotels de Salou, Tarragona i voltants. Finalment, s’ha decidit aprofitar les instal·lacions de Port Aventura, tant els hotels com els diferents equipaments que hi podem trobar fora de la zona d’atraccions.

Aquest dimarts l’organització va convidar la premsa que cobrirà els Jocs a una visita de la vila mediterrània, aprofitant que la majoria de països encara no havien arribat a la ciutat. Jesús Ángel “Chuso” García Bragado, el mític campió del món de marxa atlètica i esportista espanyol amb més participacions olímpiques (set), ha estat nomenat alcalde de la vila. Va ser l’encarregat de fer la presentació i guia de les instal·lacions.

García Bragado, a la vila mediterrània / Maria Comabella
García Bragado, a la vila mediterrània / Maria Comabella

La vila consta principalment de dues parts: el centre de convencions i la residència. Al centre s’hi troba la sala de premsa, un gimnàs obert a tothom, una petita policlínica destinada sobretot per aquelles delegacions que no tenen prou recursos per portar equip mèdic, una infermeria, una sala de descans i oci que facilita la comunicació entre els diferents esportistes i una petita botiga de merchandising.

VILA JOCS 13

Una zona amb múltiples atractius

Pel que fa als hotels, s’ha habilitat un servei de bugaderia especialment pels Jocs, situat entre l’allotjament i el centre de convencions. A més, els esportistes, equips i jutges disposaran de diversos menjadors i tres piscines d’exterior. Els únics que no estaran a Tarragona són els participants de rem, piragüisme i hípica, ja que la seva seu es troba a Castelldefels i Barcelona.

VILA JOCS 18

Tot i l’estranya situació de la vila, enmig d’un parc temàtic, el cert és que és una zona molt tranquil·la, plena d’espais verds, on el temps sembla que s’hagi aturat.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!