Ander Mirambell també aconsegueix el bitllet olímpic

2 minuts de lectura
Quan falta menys d’un mes per l’inici dels Jocs Olímpics de Pyeongchang encara hi ha moltes incerteses sobre els esportistes que participaran a la cita coreana.

De mica en mica es resolen els dubtes i els resultats marquen el camí cap als Jocs. El darrer en assolir el bitllet ha estat Ander Mirambell, que l’ha assegurat aquest divendres al migdia en classificar-se per a la segona mànega de la prova de la copa del món de Saint Moritz. El 20è lloc, el darrer que dóna accés a la segona baixada, i una millor posició que els seus rivals directes, han certificat una plaça que feia setmanes que esperava la confirmació definitiva.

D’aquesta manera, el pioner de l’skeleton al nostre país viurà els seus tercers Jocs Olímpics consecutius a Pyeongchang, on arribarà disposat a millorar la seva millor actuació històrica a la cita del COI (24è a Vancouver 2010). De fet, Mirambell, un dels protagonistes de la nova revista en paper d’aquest hivern, ha explicat a La Fosbury que aquest curs la preparació l’han ideat amb l’objectiu d’arribar en el millor estat de forma possible a Corea del Sud i aspirar a una plaça del top 15 final.

La nòmina d’esportistes amb bitllet olímpic

Ander Mirambell se suma a les presències ja confirmades d’altres esportistes de casa nostra. El primer, és clar, Martin Fourcade, líder de la copa del món de biatló i campió del món el 2017, que hi participarà com a gran estrella del biatló i com a banderer de la delegació francesa. Després d’un inici més “humà” que en altres ocasions, l’esportista de La Llaguna ha posat la directa, ha encadenat quatre victòries consecutives a la copa del món i s’ha assegurat el seu 21è globus de cristall parcial, una fita que cap altre biatleta havia aconseguit al llarg de la història.

2239800-46694790-2560-1440
Martin Fourcade, celebrant un dels seus darrers triomfs a la copa del món

També tenen plaça garantida a Pyeongchang 2018 la rider Queralt Castellet en halfpipe, després de l’11è lloc al mundial de Sierra Nevada i de sumar 5 places al top 30 en les copes del món entre el 2016 i el 2018, així com l’esquiador Joaquim Salarich, especialista en eslàlom i que el 2017 va acabar a la 25a posició al campionat del món.

A tots aquests esportistes cal sumar-los els andorrans que, a falta de confirmació oficial, participaran als Jocs Olímpics. És el cas de Mireia Gutiérrez, capaç de fer el seu millor resultat de l’any aquesta mateixa setmana o de Joan Verdú, l’esquiador que està encadenant bones actuacions a la copa d’Europa d’esquí alpí. En esquí de fons hi participarà Ireneu Esteve, líder de la Copa d’Europa absoluta en la seva temporada de debut a la copa del món, i en surf de neu és prevista la presència de Lluís Marín, malgrat els problemes físics que han impedit l’assoliment de bons resultats en els darrers mesos.

Joan Verdú, protagonista al Diccionari dels Jocs Olímpics de la Revista Fosbury #28 / Fotografia: Òscar Rius
Joan Verdú, protagonista al Diccionari dels Jocs Olímpics de la Revista Fosbury #28 / Fotografia: Òscar Rius

Els esportistes que encara lluiten per l’accés als Jocs

Altres esportistes que lluiten per la plaça són Marc Oliveras, Àxel Esteve, Carmina Pallàs, Carola Vila o Cande Moreno, en una delegació que el país dels Pirineus donarà a conèixer definitivament d’aquí a 10 dies, el 22 de gener. En clau catalana també hi ha esportistes que lluiten per assolir el lloc olímpic. Són Júlia Bargalló, Núria Pau, Maria Hidalgo o Àlex Puente, que intentaran no quedar-se a mig camí tal com li va passar fa poques setmanes al patinador Adrià Díaz. I finalment, a la Catalunya Nord, caldrà estar atents a la decisió final de la delegació francesa sobre Simon Fourcade.