El camí cap als Jocs Olímpics de Quim Salarich Entrevistem a l'esquiador osonenc especialista en eslàlom

Queden poc més de dos mesos per a l’inici dels Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang. Hi participarà l’esquiador Quim Salarich?

En aquestes darreres setmanes a La Fosbury us anem oferint entrevistes curtes amb alguns dels protagonistes de casa nostra amb més potencials dels esports de neu i de gel. Després de conèixer de primera mà les impressions de l’esquiadora Júlia Bargalló i la rider Maria Hidalgo, la setmana passada vam xerrar amb Ander Mirambell. Ara arriba el torn de Joaquim Salarich, l’esquiador que després de seguir els passos de Pol Carreras a Suïssa, porta tres temporades rendint a un molt bon nivell en la modalitat d’eslàlom.

Si el 2016 acabava la temporada amb el seu tercer top 30 a la Copa d’Europa d’esquí Alpí a La Molina, fa uns mesos va deixar enrere una temporada irregular amb un resultat de traca i mocador als mundials de Saint Moritz, on va aconseguir el 25è lloc final.

El 69è lloc al rànquing mundial d’aquesta disciplina, una fita per a l’esquí alpí català, augurava un 2017-2018 prometedor per a l’osonenc. De moment, en la primera competició FIS de la temporada celebrada fa poques setmanes també a St Moritz, Salarich va acabar al segon lloc final amb menys de 10 punts FIS, un registre engrescador.

Tot preparant la propera revista en paper centrat en els esports de neu i de gel, li fem arribar quatre preguntes:

Ets ben a prop de poder disputar els teus primers Jocs Olímpics. Com vius aquest moment?

És cert que tinc els Jocs Olímpics a tocar però la temporada l’encaro com si fos una temporada normal. Ens preparem per fer-ho el millor possible en totes les competicions, en la Copa d’Europa, la Copa del Món i en els Jocs. Sí que és veritat que Pyeongchang suposa un punt de motivació elevat però mirem per tota la temporada.

“Millorar el 25è lloc del mundial seria un resultat magnífic”

Et marques algun objectiu en concret si et classifiques pels Jocs?

Tot el que sigui millorar el meu resultat en esdeveniments d’un nivell similar seria molt positiu. La darrera temporada vaig quedar 25è en la prova d’eslàlom del Mundial i millorar aquesta posició estaria molt i molt bé.

Quim Salarich, durant un eslàlom / Fotografia: RFEDI

Quim Salarich, durant un eslàlom / Fotografia: RFEDI – Pentaphoto

Estàs en el punt àlgid de la teva carrera?

Sí, hem estat entrenant molt bé i hem retocat aspectes per millorar el nivell físic. Crec que estic en el millor moment de la meva carrera però penso que encara puc arribar a més. Espero poder mantenir la línia durant tota la temporada.

Ets un corredor jove i tens molta projecció. Et veus dalt d’un podi olímpic algun dia?

Això tot corredor ho té al cap i s’ho imagina però hem de ser realistes i ara mateix el nostre nivell no és el mateix que pot tenir un corredor austríac, per exemple. Tot i així, no és una cosa que es descarti, a la llarga sempre és l’objectiu.