Els esports d’hivern, protagonistes de la Fosbury #28

2 minuts de lectura
Els Jocs Olímpics d’hivern són els protagonistes de les pàgines centrals d’un nou número en paper de La Fosbury

La Revista Fosbury #28 ja ha sortit d’impremta i ben aviat estarà a l’abast de subscriptors, de membres del Club Fosbury, de biblioteques i de punts de venda habituals. En aquesta ocasió aprofitem els mesos d’hivern per fer una mirada cap als esports de neu. Ho fem, a més, aprofitant l’arribada d’uns nous Jocs Olímpics: els d’hivern, els germans petits, els que encara no són capaços d’aturar-ho tot però que condicionen el ritme d’un munt de disciplines i de milers d’esportistes d’arreu del món.

Què en sabem dels Jocs Olímpics d’Hivern? Amb voluntat pedagògica i amb ganes de fomentar la curiositat des de la diversió hem preparat un diccionari ben entretingut amb alguns dels noms (d’esportistes, de llocs, de modalitats) que han marcat d’una manera o altra la història dels Jocs Olímpics hivernals. Un diccionari que està plantejat, simultàniament, en forma d’anti-guia, per conèixer les essències dels jocs i dades, sens dubte, poc memorables.

n28_28-29

La mirada olímpica té continuïtat amb un recull dels esportistes de casa nostra que podrien participar a Pyeongchang 2018. Alguns ja tenen la presència assegurada (Martin Fourcade, Queralt Castellet, Joaquim Salarich, Astrid Fina) i d’altres (des d’Ander Mirambell fins a Joan Verdú) encara estan pendents d’assolir bons resultats aquest mes de gener per a ser seleccionats. Sense capacitat d’endevinar el futur, us presentem tots aquells que a finals de desembre tenien més números per viatjar finalment a Corea. De ben segur que no tots els que hi són hi seran, de la mateixa manera que és possible que algun que no hi sigui, hi acabi sent. De Corea, per cert, també en fem un reportatge: com és que aquest país asiàtic s’ha convertit en una potència? Què passa entre les dues Corees?

n28_66-67

L’escombrada, la part central de la revista, també centra el focus en l’esquí de muntanya a Catalunya, en les estacions desaparegudes, en la passió per la neu a Noruega o en una història que val la pena conèixer sorgida de l’Afganistan.

Albert Español, protagonista del tercer temps

El protagonista de l’entrevista del tercer temps en aquesta ocasió és Albert Español, el jugador de waterpolo que ha decidit provar una experiència singular a la Xina que val la pena conèixer. També destinem un gruix de pàgines al reportatge sobre el gènere i la diversitat esportiva en la informació dels nostres mitjans públics (IB3 i TV3) que ja vam fer públic a Fosbury.cat durant la tardor.

n28_106-107

La revista, com sempre, compta amb molts altres temes de petit format per descobrir promeses, història, esports, dietes o música i també obre l’espai a la reflexió i a la cultura amb pàgines dedicades a la filosofia, la nutrició, l’art, la lectura, la ciència o l’humor.