La nord-catalana Fanny Ramos, campiona d’Europa de Muay Thai

1 minut de lectura
Vitry-sur-Seine ha acollit a finals de novembre el campionat pel títol europeu amb victòria de la púgil del Rosselló.

Perpinyà continua sent un dels grans planters dels esports de contacte del nostre país. Més enllà de l’èxit de púgils com el bombarder català alguns esportistes brillen al màxim nivell en disciplines procedents del sud-est asiàtic. És el cas de Fanny Ramos, la boxejadora que combina el K-1 (una variant del kickboxing) amb el Muay Thai amb un èxit contrastat.

La perpinyanenca acaba de proclamar-se campiona d’Europa del World Muaythai Council (WMC) en la categoria de menys de 48 quilos després d’un combat molt igualat pel títol davant l’anglesa Leigh Newton. Ramos es va imposar als punts després de disputar 5 rondes de 3 minuts dalt del ring. L’esdeveniment l’havia organitzat el seu equip (Obyfight) i es va saldar amb èxit, amb un cinturó europeu inèdit a la seva trajectòria que la confirma com una de les especialistes en Muay Thai més potents de casa nostra.

Fanny Ramos, campiona del Gran Prix de Muay Thai de París el passat mes d’octubre

Ramos, que resideix i entrena ben a prop de la capital francesa, suma un nou títol internacional en un palmarès marcat pels èxits en K-1. Aquesta disciplina d’origen japonès pren la base del kickboxing però també incorpora elements d’altres esports de contacte com el Muay Thai, el karate o el taekwondo. En K-1 Ramos és la vigent campiona del món després de guanyar el títol WAKO a Budapest el 2017 i compta amb un parell de títols europeus més en diferents federacions internacionals.

Doble professional

Tot i que viu i entrena com una professional, la seva dedicació principal és la d’infermera a domicili, una feina de 30 hores setmanals que combina amb dos entrenaments diaris al gimnàs i un munt de combats que de forma molt majoritària en els darrers dos anys ha resolt amb victòria.

El títol europeu pot donar un nou impuls a la carrera de Fanny Ramos en el Muay Thai, una disciplina més reconeguda que el K-1 i en què les rivals més fortes del món podrien començar a fixar-se en el talent de la jove nord-catalana de 23 anys. Sens dubte, una rival d’elit que hauran de tenir en compte en els propers anys.