Ciclisme. Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló

La III Setmana Catalana de l’Esport, en imatges

1 minut de lectura

Entre juny i juliol s’ha celebrat un dels grans esdeveniments esportius del nostre país.

La III Setmana Catalana de l’Esport s’ha consolidat definitivament com a cita referent de l’esport català que reivindica la seva projecció internacional. L’edició d’enguany organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya ha ampliat horitzons i ha crescut en seus, esportistes (tant catalans com internacionals) i disciplines esportives presents al programa. A més, les seleccions catalanes han tingut un ampli protagonisme i han viscut nombrosos duels internacionals d’entitat per posar a prova el seu talent.

Enguany la III Setmana Catalana de l’Esport ha programat competicions d’una quarantena d’esports diferents a les comarques barcelonines (així com en altres indrets d’arreu del país) i ha aplegat més de 4.000 esportistes participants, la meitat dels quals procedents d’altres països. La internacionalització de la competició, de fet, ha sigut clau, amb esportistes vinguts de 48 països i dels cinc continents, amb victòries d’esportistes i seleccions procedents de llocs tan diversos com la Xina, Kènia, Nova Zelanda, Bòsnia i Hercegovina, Mèxic, Ucraïna o Anglaterra, a banda de països propers com Portugal, França o Itàlia.

En qualsevol cas, les seleccions catalanes han aprofitat l’oportunitat per confirmar el seu alt nivell competitiu en més de 20 disciplines diferents, aconseguint victòries internacionals en esports com hoquei sobre herba, korfbal, escacs, dards o pilota, per citar només alguns exemples. A més, s’han viscut moments històrics com la cursa ciclista femenina amb més participants a Catalunya en un marc incomparable com és el Circuit de Barcelona-Catalunya o el debut de seleccions catalanes fins ara inèdites com el combinat de waterpolo adaptat o l’equip de vòlei terra, reforçant la inclusivitat i la convicció per la igualtat de gènere de la Setmana Catalana de l’Esport.

Des de la Fosbury hem seguit de prop aquesta cita i us oferim una galeria fotogràfica on hi són representats més d’una vintena d’esports d’aquesta III Setmana Catalana de l’Esport.