L’escalador Alex Honnold supera la mítica ascensió de Dan Osman

1 minut de lectura

L’escalada és un esport fèrtil per a les grans gestes. D’elles també en surten els mites d’aquest esport. Més encara si parlem d’algú com Dan Osman, que va oferir exhibicions de talent arreu del món fins al dia de la seva mort, als 35 anys. D’entre totes les seves proeses, van brillar amb força les exhibicions d’escalada natural. Osman escalava parets sense cordes ni protecció i n’oferia vídeos que, als anys 90, ja corrien com la pólvora. El 1997 va fer una de les ascensions més celebrades a la muntanya de Lover’s Leap, a Califòrnia.

Han hagut de passat pràcticament 20 anys perquè algú imités la gesta. De fet, a la pràctica, l’ha superat. Es tracta del prolífic escalador Alex Honnold, un dels més reconeguts del món. El nord-americà, de 31 anys, ha volgut dedicar un tribut a Osman escalant la mateixa muntanya.. disfressat del seu mite. El que podia semblar un simple homenatge s’ha convertit en una gesta increïble. Honnold ha millorat el temps registrat pel seu compatriota en 10 segons. Osman va triar una cançó per al vídeo que també forma part de l’homenatge de Honnold. Un dels vídeos de l’any.

Rememorar l’exhibició d’Osman

Si algú vol veure el vídeo de l’ascensió de Dan Osman, pot fer-ho a continuació. Ens va deixar un dels salts mítics de l’escalada natural!

https://www.youtube.com/watch?v=cjuHSwF9Amc