24 hores i 239 quilòmetres: ultrafons a Barcelona

Aquest cap de setmana la pista d’atletisme de Can Dragó ha acollit la XIII edició de les 24 hores d’ultrafons en pista de Barcelona. Organitzada pel col·lectiu corredors.cat, s’està convertint en una cita clàssica del mes de desembre per als amants de les llargues distàncies corrent a peu. I no es tracta només de les 24 hores. També hi ha una prova de 12 hores en cursa individual, una altra de 6 hores i proves de relleus que apleguen a un munt de corredors. A la pràctica, un dia sencer amb una bona pila d’atletes donant voltes i voltes a la pista d’atletisme.

L’organització ofereix avituallament, organitza les entregues de premi i vetlla per la salut de tots els participants. Uns quants, és clar, decideixen plegar abans d’hora. Més enllà de l’esforç físic continu, també cal tenir present la lluita contra la son i contra el fred, especialment intens durant les hores nocturnes. En tot cas, però, es genera un clima fenomenal perfectament retratat en la galeria de fotos d’enguany.

El final de la prova, un moment únic

Si hi ha un moment especialment intens durant la prova, aquest és el tram final de l’ultrafons. En els darrers minuts, voluntaris i participants d’altres categories s’apleguen per dedicar un llarg aplaudiment als ultrafondistes. Després de 24 hores d’esforç, el passadís final és especialment benvingut.

img_8610

El final de la jornada a Can Dragó / Fotografia: www.corredors.cat

Si ens fixem en els resultats també comprovem l’atractiu internacional de la prova. Els guanyadors d’aquest 2016 han estat un britànic i una alemanya. Grant McDonald, el vencedor, ha completat 239,791 quilòmetres. Pràcticament, un ritme de 10km/hora que cal posar en valor. Antje Krause, la primera dona i tercera en la general, no ha quedat pas lluny de la seva marca: 235,228 quilòmetres. Krause ja va ser la vencedora de 2015, però aquest any ha estat capaç de córrer.. 24 quilòmetres més!

El corredor del Baix Maestrat Javi Lozano ha estat el millor atleta de casa nostra, després de completar 212 quilòmetres. Ha acabat al 9è lloc de la general. Fins a 111 atletes han pres part en les 24 hores d’ultrafons. El 100% dels ingressos d’aquesta prova s’han destinat a una Fundació. Aquest 2016 s’han recaptat més de 9.000 euros que aniran a parar a la Fundació Miquel Valls. Aquesta entitat lluita per millorar la vida dels afectats per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

 

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio