El CAR estrena una nova instal·lació per a l’escalada esportiva

1 minut de lectura

El grup que utilitzarà el rocòdrom està encapçalat pel campió olímpic Alberto Ginés i el subcampió del Món Erik Noya

El CAR estrena una nova instal·lació esportiva destinada a la pràctica de l’escalada. El nou rocòdrom, en el qual ja ha començat a entrenar el grup del tècnic de la Federació Espanyola d’esports de muntanya i escalada, David Macià, consta de tres murs per practicar les modalitats de velocitat i dificultat.

Aquesta nova instal·lació permet als usuaris poder realitzar els seus entrenaments sense haver de desplaçar-se fora del CAR, a més de no haver de compartir parets amb altres persones. En declaracions al mateix CAR, l’escalador Erik Noya explica que aquest rocòdrom “és un canvi radical, no haver-se de desplaçar permet aprofitar més el temps, i disposem d’un format més de competició i menys comercial”. El campió olímpic Alberto Ginés també va mostrar la seva satisfacció, ja que ara diu: “es podrà entrenar amb més tranquil·litat i preparar millors les competicions”.

El rocòdrom ja ha estat estrenat pels atletes del CAR

L’equipament està format per un boulder abatible, que pot variar l’angle entre 15 i 55 graus respecte a la vertical, un boulder de velocitat per trams i un tercer mur també destinat a velocitat, tots ells acompanyats d’un terra de matalassos de seguretat d’escuma. L’estructura, que s’ha muntat en una setmana, està instal·lada a la sala que anteriorment era de boxa.

Imatge de portada: C.A.R. de Sant Cugat del Vallès