La Marató de Barcelona serà Gold Label

1 minut de lectura

La cursa catalana rep aquesta prestigiosa distinció per a l’edició de 2023, reservada a les millors proves en ruta d’atletisme

La Zurich Marató Barcelona ha fet un pas més en el seu estatus qualitatiu i aconsegueix per a la pròxima edició de 2023 la màxima distinció que atorga l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) a les proves en ruta d’atletisme, la Gold Label. La marató barcelonina reuneix tots els requisits per a formar part d’aquest selecte club de proves atlètiques. És un impuls important per a una cursa que congrega milers de participants d’arreu. Aquesta distinció demostra i reforça la capacitat organitzativa de la capital catalana en esdeveniments esportius multitudinaris i és que ja es pot dir que la prova, que es disputarà el 19 de març, serà una de les millors curses de la temporada a l’estat espanyol.


Per a accedir a aquest reconeixement, la Zurich Marató Barcelona ha hagut de complir una sèrie de requisits basats en paràmetres de qualitat. Una de les condicions és haver rebut anteriorment l’etiqueta Silver, segell que l’esdeveniment va aconseguir en 2019. Un premi concedit pel gran nivell dels atletes que participen en la prova, s’ha de comptar amb un alt nivell d’atletes elit. Com a mínim, la Marató de Barcelona ha d’incloure entre els seus participants a deu atletes -cinc homes i cinc dones- amb nivell Gold. També es valoren els bons serveis oferits als corredors populars.

S’han de satisfer una sèrie de criteris relacionats amb la comoditat dels participants. El recorregut ha d’estar completament tancat al trànsit de vehicles i la seva distància ha de ser homologada per l’Associació de Maratons Internacionals i Curses de Distància (AIMS). Els organitzadors han de garantir, alhora, un impacte ecològic mínim i han de realitzar una quantitat determinada de testatges antidopatge.

Imatge de portada: Zurich Marató Barcelona