Queralt Castellet triomfa per fi a Laax La vallesana obté una nova victòria a la copa del món de halfpipe

Suïssa ha acollit aquest dissabte la tercera cita de la copa del món femenina de halfpipe.

Després de viure un dels millors anys de la seva carrera esportiva el 2019 els dos darrers mesos de Queralt Castellet han sigut frenètics. Cansada d’esperar unes condicions dignes per competir, la catalana va anunciar que renunciava a competir a la copa del món aquest curs 2019/2020. Al cap de pocs dies la Federació Espanyola posava fil a l’agulla a la feina pendent, la situació econòmica millorava i la catalana desfeia el camí per anunciar el seu objectiu de guanyar la copa del món. Superat l’equador de la competició, ja podem dir que Castellet és una de les grans candidates a l’or final després de guanyar dues de les tres proves disputades. Aquest dissabte l’or ha arribat a Laax.

El mes de desembre Castellet va debutar amb una victòria a Copper Mountain i va convertir-se en la primera líder de la temporada. Una setmana després, però, va fallar a la prova de Secret Garden de la Xina i no va aconseguir ni tan sols classificar-se per a la final. Una fase de qualificació dolenta la deixava molt lluny de les millors a la general en un any en què probablement és la catalana la que presenta una successió de salts més espectacular del circuit. Quan està fina, a la pràctica, és impossible que algú la faci fora del podi. En aquest sentit, l’absència de Chloe Kim al circuit és una alenada d’aire fresc per a la resta de rivals que estan lluitant de valent per aprofitar l’oportunitat de guanyar el títol mundial.

Laax, el halfpipe que coneix a la perfecció

Després de l’aturada nadalenca la copa del món ha reprès el seu camí a Suïssa, a Laax, allà on Queralt Castellet ha fixat la seva residència durant anys per poder entrenar en millors condicions al màxim nivell internacional. Laax és una de les parades habituals del circuit i Castellet ja fa anys que intenta ser protagonista a “casa” amb grans actuacions. El 2018 va ser tercera i el 2019 va cloure la prova en segona posició.

Queralt Castellet, aquesta setmana a Laax / Alba Pardo

Enguany la vallesana ha anat més enllà i s’ha proclamat campiona després de completar uns dies perfectes. A la fase de qualificació va brillar com ningú amb 89 punts i classificant-se en el primer lloc amb contundència. A la final d’aquest dissabte Castellet n’ha tingut prou amb la primera ronda: ha completat un exercici de 90 punts impecable i les millores de les xineses a la segona ronda han sigut insuficients per superar-la de manera que la catalana ha fet la segona baixada al halfpipe ja sabent-se guanyadora i gaudint del mig tub entre la felicitació dels aficionats que han aguantat una intensa nevada durant la competició.

El somni de la copa del món reviu

Amb aquesta victòria Queralt Castellet torna a entrar en la lluita per guanyar la copa del món en un títol que és cosa de tres. La líder del circuit Liu Jiayu ha acabat tercera i suma ara 2.400 punts pels 2.240 punts de la catalana, que li frega els talons. La també xinesa Cai Xuetong, subcampiona a Laax, s’enfila al tercer lloc amb 2.000 punts i deixa molt enrere una altra de les favorites, la nord-americana Maddie Mastro, que ha viscut una setmana per oblidar a Suïssa quedant dotzena a la fase de qualificació.

Si fa poc més d’un mes titulàvem “Habemus Queralt” en conèixer la seva participació a la copa del món, on ja acumula 14 podis des del seu debut llunyà, ara toca celebrar que aquesta temporada la rider sabadellenca està demostrant ser la millor del món al halfpipe i que el somni d’un or català a la copa del món de surf de neu és ben possible quan falten només dues proves per acabar el campionat.

Queralt Castellet en acció a les semifinals de Laax / Alba Pardo

Queralt Castellet en acció a les semifinals de Laax / Alba Pardo

Arriben els X Games!

La setmana vinent comença un dels grans esdeveniments de la temporada dels esports de neu més espectaculars. Els X Games d’Aspen reuniran els millors especialistes del món i Queralt Castellet intentarà reeditar als EUA la proesa assolida l’any passat, quan es va convertir en la primera catalana en guanyar una medalla en aquesta competició. Arriba en plena forma.