La Queralt n’està farta

2 minuts de lectura
Ja n’hi ha prou. La sabadellenca Queralt Castellet està farta i ha pres una decisió dràstica respecte la seva trajectòria. Si més no en el referent a la seva temporada. Té només 30 anys però no es pot permetre de seguir igual. I ha esclatat en una entrevista al diari ‘Marca’. Tindrà rèplica?

Queralt Castellet no necessita presentacions. És la millor rider estatal de tots els temps i la principal culpable que fins i tot gent que mai s’ha posat esquís li soni el nom anglosaxó de half-pipe, la seva especialitat. La Queralt sempre ha tingut les idees clares i les ha defensat. En les seves intervencions destil·la convenciment. I en aquest cas fartanera. No es pot permetre el cost que implica participar a la Copa del Món d’esquí perquè no vol seguir depenent de l’ajuda d’amics i familiars. Perquè aquesta és la realitat: tenim a la millor especialista del país depenent de la família com –amb perdó– si fos una adolescent anant a estudiar a ciutat. Per fer-s’ho mirar.

Farta de la situació

Així tenim a la millor snowboarder que ha tingut mai aquest país, anunciant que aquest any no participarà en la Copa del Món. I no ho farà no per falta de ganes, sinó per no disposar de pressupost. La rider ho especifica textualment: “La butxaca no dóna per a més, no me’l puc permetre. Si tingués més ajuda, potser pensaria d’una altra manera”. Als seus 30 anys, aquesta situació no és nova per a Castellet, que confessa que ja porta anys recorrent a l’ajuda de familiars i amics per a complementar l’ajuda que rep de la Real Federació d’Esports d’Hivern (RFEDI). “No és just que per a poder entrenar i competir hagi d’estar tot el dia demanant favors. És una pressió afegida. No hauria de ser així”, assenyala. Clarivident i sincera.

En el millor moment

Queralt Castellet passa, paradoxalment, per un dels millors moments de la seva carrera, després de proclamar-se subcampiona del món de half-pipe, la seva especialitat. I l’anunci fet a Marca no és pas una retirada. Té corda i vol tenir trajectòria. Però ha de recalcular el plantejament de temporada. Amb els Jocs de Pequín del 2022 com a objectiu, la vallesana participarà en quatre competicions aquesta temporada, entre elles els X-Games. De moment, anirà a entrenar-se a Suïssa convidada per l’equip nacional helvètic.

Reacció directa
En aquesta ocasió han llançat una campanya a través de la plataforma Gofundme amb el lema “Ajuda a la Queralt a seguir en la Copa del Món”, on es fan la següent pregunta: En quin cap cap que la subcampiona del món d’un esport, hagi d’abandonar el circuit per falta d’ajudes? Tots amb Queralt!.