Presentat al Museu Colet el Dia Europeu de l’Esport Escolar

1 minut de lectura

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha acollit avui la presentació del Dia Europeu de l’Esport Escolar (ESSD en l’acrònim anglès), que tindrà lloc el proper 27 de setembre. Santi Siquier, responsable d’Acció Territorial de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, ha presidit l’acte.

Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), i Andreu Raya, president de l’ONG Deporte para la Educación y la Salud, han acompanyat Santi Siquier en la presentació d’una iniciativa que està vinculada a la Setmana Europea de l’Esport (23 al 30 de setembre). L’any passat hi van participar més de 400.000 alumnes i enguany es vol fer un salt quantitatiu i arribar a un milió.

Com ha explicat el president de Deporte para la Educación y la Salud, entitat impulsora a Espanya de l’esdeveniment, aquest es desenvolupa en un dia escolar amb l’objectiu de promoure l’activitat física i la salut entre alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat a través de diferents jocs, on l’esport és l’eix vertebrador. Les activitats concretes les dissenyen els propis centres i impliquen els alumnes en la concepció, organització i realització de les mateixes, amb el suport de diferents administracions i entitats públiques i privades.

El Dia Europeu de l’Esport Escolar pretén conscienciar la població escolar de la necessitat de millorar els hàbits esportius i alimentaris per tal de disposar d’una futura població adulta més saludable i sostenible, seguint alhora les recomanacions de l’OMS, especialment que els nens i joves de 5 a 17 anys inverteixin com a mínim 60 minuts diaris en activitats físiques d’intensitat moderada a vigorosa. Tota la informació sobre el Dia i de com fer la inscripció, aquí (https://www.educacondeporte.org/essd/).

Santi Siquier ha expressat el suport institucional de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física a la celebració d’aquesta jornada i ha manifestat l’interès en poder acollir a Catalunya un futur Observatori Europeu de l’Esport Escolar.