El Buff Mountain Festival d'aquest any. Foto: Francesc Lladó

Un Campionat del Món a la Vall de Boí

1 minut de lectura
La Federació Internacional de Curses de Muntanya (ISF) ha anunciat aquest dimarts que la Vall de Boí serà la seu dels campionats del món de curses de muntanya de l’any vinent. Del 10 al 12 de juliol de 2020 el Buff Mountain Festival serà l’escenari d’una de les cites més destacades dels esports de muntanya repetint d’aquesta manera l’experiència viscuda el 2016 al cor dels Pirineus.

Com és habitual els campionats del món es disputaran en tres modalitats diferents (Vertical, Sky i Ultra) que se celebraran en els següents traçats de la Buff Epic Trail:

– Cursa Vertical: 2,8 quilòmetres i 1.030 metres de desnivell positiu.
– Sky (Buff Epic Trail 42k): 42 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu.
– Ultra (Memorial Joan Rojas): 65 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu.

Durant els mundials es repartiran 27 medalles atès que també es premiaran les tres millors seleccions dels campionats i hi haurà un títol combinat atenent als resultats de les tres curses programades.

“Aquí s’ha escrit la història”

Marino Giacometti, president de l’ISF, s’ha mostrat feliç de portar els mundials un cop més a Catalunya:

“Estem molt orgullosos d’assignar els campionats del món de 2020 al Buff Mountain Festival. Aquí s’ha escrit una part important de la història de les curses de muntanya amb la celebració dels SkyGames el 2012 i dels mundials el 2016. Estem convençuts que viurem un altre gran esdeveniment que també homenatja al nostre soci històric de les curses de muntanya, Buff Original i el seu fundador visionari”.
El Buff Mountain Festival d’aquest any. Foto: Francesc Lladó

Les xifres que l’avalen

El Buff Mountain Festival d’enguany, que també obre les portes a altres disciplines esportives de muntanya i programa un munt d’activitats per a públic familiar, s’ha saldat amb la participació de 3.000 esportistes i la presència de prop de 15.000 espectadors a la Vall de Boí.

La cita dels mundials de 2020 serà la primera en què només hi competiran els equips nacionals reconeguts de forma oficial per la ISF.