Queralt Castellet, en una imatge promocional d'arxiu.

Habemus Queralt

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana comença la Copa del Món i el desitjat globus de vidre que acredita els vencedors tindrà, finalment, la nostra Queralt Castellet de pretendent i favorita. Finalment sí. S’esmena la decisió prèvia, surt fum blanc de la xemeneia de la federació espanyola d’esports d’hivern. Habemus Queralt.  Després del seu millor any, un nou hivern. I una nova tècnica que promet puntuacions altíssimes.

La ‘snowboarder’ de Sabadell Queralt Castellet formarà part de la Copa del Món de ‘halfpipe’ que comença aquesta setmana i aspira a conquerir el Globus de Cristall. L’últim cop que havíem parlat de la millor esportista d’esports d’hivern del nostre país era per fer-nos ressò de la mala nova que que no participaria en la Copa del Món per discrepàncies econòmiques amb la federació. La Queralt havia dit prou just en el moment més àlgid de la seva trajectòria. Per sort ara s’ha pogut corregir la situació.

Habemus Queralt i habemus Copa del Món. I que tremoli el Globus perquè Castellet i la Federació, un cop signat l’acord i fetes les paus, anuncien que la progressió esportiva és prometedora.

La Copa del Món comença aquesta mateixa setmana a l’estació estatunidenca de Copper Mount. Castellet arribarà a la cita després d’haver preparat la temporada en les estacions de Saas-Fee a Suïssa i Kitzsteinhorn a Àustria, i assegura en el comunicat difós per la federació que està en disposició de lluitar per superar el segon lloc en la general que va aconseguir la temporada passada:

“Estic molt contenta i agraïda per que hàgim pogut trobar la manera que pugui disputar finalment la Copa del Món, ja que per a mi aquest circuit és molt, molt important”, assegura.
Castellet continuarà competint amb la intenció de tenir una òptima preparació també de cara al cicle olímpic que culminarà amb els Jocs de Pequín en 2022  “un objectiu en el que estic 100% centrada”, assegura.

La novetat del truc nou

En la nova temporada posarà a prova la seva tècnica amb el Switch Mikelchuk, un nou truc que li pot permetre superar puntuacions de 90 sobre 100 en cada cita del calendari de halfpipe. Cap rider té aquesta giragonsa en el seu repertori, la qual cosa li pot atorgar un clar avantatge competitiu que començarà a posar a prova des d’aquest 12 de desembre sobre la neu de Colorado.

Una esportista amb llarga experiència
Queralt Castellet té actualment 30 anys, va realitzar una brillant temporada 2018-2019 aconseguit el segon lloc en la classificació de halfpipe de la Copa del Món de FIS de surf de neu després de disputar les 4 proves del circuit en les quals va pujar dues vegades al podi amb un segon lloc en la Copa del Món de Laax (SUI) el 19 de gener de 2019 i la victòria en la Copa del Món de Calgary el 15 de febrer de 2019. Va acabar la temporada amb 2.520 punts FIS per darrere de la xinesa Cai Xuetong amb 3.900. El podi del circuit el va completar la suïssa Verena Rohrer amb 2.410 punts. La rider catalana va aconseguir així igualar el seu resultat en aquest circuit que ja havia aconseguit en el 2012.
Al llarg de la seva carrera ha participat en 4 JJOO: Torino’06, Vancouver’10, Sotxi’14 i PyeongChang’18, on es va fer amb un diploma olímpic en ser 7a en el halfpipe