Queralt Castellet fa història als X Games

1 minut de lectura
13 anys després de fer el seu debut olímpic Queralt Castellet viu una segona joventut que l’ha portat a fer història aquest cap de setmana als X Games hivernals d’Aspen, als Estats Units.

La sabadellenca s’ha endut la medalla de plata en la modalitat de Superpipe i és la primera persona de Catalunya capaç de pujar al podi del gran esdeveniment mundial dels esports d’acció més espectaculars. Castellet era una de les vuit esportistes seleccionades per participar al Superpipe (el mig tub portat a l’engròs) i en el seu debut a la final ràpidament ha sorprès amb un primer salt molt alt per encadenar truc rere truc sense cap gran errada i amb una excel·lent resposta del públic nord-americà. Ràpidament s’ha situat primera a la classificació, un lloc que només li ha pogut arrabassar la vigent campiona i gran estrella del surf de neu, Chloe Kim.

Queralt Castellet va aconseguir fa tot just una setmana una altra medalla de plata a la copa del món de halfpipe i ha confirmat a Aspen que viu un moment de forma magnífic just abans que comencin els campionats del món de surf de neu on tornarà a ser una clara aspirant a medalla.

Podeu veure la seva actuació en primera ronda que ha estat valorada amb 80 punts pel jurat i que l’ha catapultat cap al segon lloc de la final:

Mai abans cap esportista català havia pujat al podi dels X Games i, de fet, pocs havien rebut la invitació per participar-hi. Queralt Castellet, una de les protagonistes habituals dels X Games, mai havia aconseguit clavar una ronda tan bona com la d’aquest diumenge, on amb 29 anys ha aconseguit obrir una nova porta d’èxit per a l’esport català. Aquest gran esdeveniment esportiu sempre convida els millors esportistes del món de cada disciplina en un programa que sempre que pot va directe a les finals i que busca en tot moment el màxim suport dels aficionats amb competicions curtes i espectaculars.

Sabies que… Andorra té un esportista resident campió dels X Games? Es tracta del suec Henrik Harlaut, que des de 2014 viu i entrena al país pirinenc. Harlaut és una de les grans estrelles dels X Games i tot i que enguany no ha aconseguit pujar al podi (ha disputat dues finals i les ha acabat en quart i sisè lloc) l’any passat va ser l’esportista més llorejat de la cita d’Aspen amb dues medalles d’or i ja acumula vuit podis en aquesta competició al llarg de la seva carrera.