Queralt Castellet torna a pujar al podi de Laax

1 minut de lectura
Laax s’ha convertit en un indret clau en la trajectòria de Queralt Castellet

Convertit fa uns anys en el seu indret de residència, el municipi suís de Laax s’ha erigit en un espai idoni per fer explotar el talent de la rider catalana a la copa del món. Per segon any consecutiu l’esportista de Sabadell ha pujat al podi del circuit més important del món i aquest cop ho ha fet amb una segona posició d’autèntic luxe, superant els 80 punts i essent la millor de les riders terrenals atès l’excel·lència competitiva de l’estrella Chloe Kim, que una temporada més continua rendint a un nivell inabastable per a la resta de rivals del halfpipe malgrat ocupar la segona posició momentània a la general.

Castellet ha aconseguit el seu millor resultat en la primera ronda de la final, completant per primera vegada un 1080 en una actuació a la copa del món. La nord-americana Arielle Gold ha completat el podi amb una puntuació de 77.25 però no ha pogut igualar el llistó marcat per la catalana, que ja havia aconseguit la segona millor puntuació en les primeres eliminatòries del cap de setmana.

És el desè podi de Queralt Castellet a la copa del món i el primer d’aquesta temporada, on ja s’havia classificat per a la final de la primera cita del curs, però quedant vuitena després de ser incapaç d’enganxar una bona ronda en la lluita per les medalles. Té 29 anys i en els darrers dos cursos ha recuperat la seva millor versió competitiva.

Una gran actuació de la catalana a Laax que li permetrà afrontar amb plena confiança el campionat del món de surf de neu que comencen a finals de mes a Park City (EUA) i en què Castellet tornarà a ser una de les candidates a penjar-se una medalla. Després de tres proves de la copa del món, Queralt Castellet és sisena a la classificació general d’un circuit que reprendrà el seu camí després dels mundials amb les cites de Calgary – Canadà (15 de febrer) i de Mammouth Mountain – EUA (9 de març).

Els vídeos de la copa del món: Kim impressiona

L’actuació dels dos campions a Laax, resumida en vídeo:

Un altre vídeo amb els millors moments d’aquest cap de setmana a Laax:

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!