Queralt Castellet, campiona als X Games

1 minut de lectura
Aquesta passada matinada la localitat d’Aspen ha viscut una actuació històrica de Queralt Castellet.

Fa tot just un any la rider vallesana va meravellar a la gran competició dels esports hivernals més espectaculars. Els X Games s’han guanyat la referencialitat dels aficionats a les modalitats de neu més atrevides i la cita nord-americana d’Aspen és sens dubte la seva prova estrella. A la localitat muntanyenca de Colorado s’hi apleguen les grans estrelles internacionals del Big Air, el freestyle, o el super pipe, per citar algunes de les disciplines que conformen un programa atractiu i que compta amb un seguiment televisiu multitudinari arreu del món. És aquí, a la competició més cobejada, on Queralt Castellet s’acaba d’endur la victòria més sonada de la seva carrera esportiva.

En una final emocionant amb vuit participants i més rondes del que és habitual a la copa del món, la catalana ha debutat amb una bona sèrie de trucs que d’entrada l’han catapultat cap a la segona posició. Una posició de podi que li permetia reeditar la medalla de plata ja històrica assolida el 2019 però que aquest cop no era suficient per a la veterana esportista de Sabadell. En la darrera ronda Castellet aconseguia volar més amunt amb una bona sèrie de salts i immediatament el jurat la confirmava com a guanyadora de la nit. Encara emocionada, i tot just rebre la medalla d’or, la catalana tenia temps de fer una dedicatòria familiar en català davant la càmera: “Per molts anys, iaia. T’estimo!“.

Amb aquesta victòria Queralt Castellet es converteix en la primera esportista del nostre país en triomfar en una prova dels X Games, on ja s’havia convertit en la primera medallista del nostre país. Seguint una progressió endimoniada en els darrers mesos i anys, la catalana viu el millor moment de la seva carrera esportiva i ben aviat tornarà a concentrar-se en la copa del món de half pipe, on ja ocupa la segona plaça a la general després de la darrera i màgica victòria aconseguida a Laax fa una setmana.

Podeu veure la competició sencera del Super Pipe en el següent vídeo: