Nou rècord mundial per a Ariadna Edo i Núria Marquès

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana la localitat madrilenya de Valdemoro ha acollit un campionat de promeses de la natació adaptada.

Ja fa uns quants anys que el Campionat d’Espanya patrocinat per AXA reuneix els joves talents de la natació adaptada en un cap de setmana per posar en valor les promeses d’un esport amb llarga trajectòria d’èxits des de casa nostra als Jocs Paralímpics. Aquesta competició ha viscut créixer a nedadors que actualment brillen entre l’elit mundial com Núria Marquès o Óscar Salguero en els darrers anys i tots els participants somien en aproximar-se als seus resultats. Enguany, però, el campionat que es disputa en piscina curta ha tingut un focus d’interès singular: en un repte tan singular com interessant fins a set nedadors diferents han nedat per batre un rècord del món.

L’anunci de rècord ha sigut un dels grans al·licients del cap de setmana i aquest cop l’efecte publicitari no ha estat, en absolut, enganyós: sis dels set intents s’han resolt amb èxit i han configurat un campionat brillantíssim per a la natació estatal. Entre les grans estrelles que han batut una plusmarca mundial hi ha Núria Marquès, que ha nedat més ràpid que mai i ningú als 50 esquena S9 en piscina curta:

La nedadora del CN Sant Feliu ha celebrat l’èxit pensant en la gran cita d’aquest estiu:

“Em fa molt feliç. Estic preparant els Jocs de Tòquio i poder fer un rècord com aquest als 50 esquena, tenint en compte que el 100 esquena és una de les disciplines més fortes que tinc per als Jocs, m’aporta tranquil·litat i energia per seguir treballant i arribar al Japó en el millor estat de forma possible”.

Ariadna Edo també celebra el rècord

Si diumenge Marquès ha sigut una de les grans protagonistes del dia, el dissabte els focus s’han centrat en l’exhibició de la castellonenca Ariadna Edo, una altra nedadora amb aspiracions als Jocs Paralímpics que començaran a finals d’agost i que també ha demostrat estar en el camí correcte per seguir progressant. Edo ha batut el rècord mundial dels 1.500 lliures en categoria S13 i també ha tocat la campana que anuncia el rècord.

Aquest doble èxit dona impuls a la natació adaptada del nostre país, que compta amb múltiples opcions de podi de cara als Jocs de Tòquio: a les mencionades Marquès o Edo cal sumar-hi noms potents i ja consagrats en competicions internacionals com el de Sarai Gascón, Toni Ponce o Óscar Salguero.