Olga Álvarez, campiona del món de gossos nòrdics de terra en canicròs

1 minut de lectura
Falzé di Piave, a Itàlia, ha acollit el campionat del món de gossos nòrdics de terra organitzat per la World Sleg Dog Association (WSA). La catalana Olga Álvarez s’ha penjat la medalla d’or

Una de les novetats de la temporada d’esports d’hivern és la celebració del primer mundial de gossos nòrdics sobre terra, una categoria que permet ampliar la temporada de canicròs i que dóna sortida a una disciplina en creixement. La primera campiona del món absoluta de la història és catalana i és una múixer que ja fa anys que treballa de valent per convertir-se en una de les millors especialistes del planeta. Olga Álvarez dóna continuïtat amb el seu triomf a Itàlia a un curs 2017-2018 en què també s’ha proclamat campiona d’Europa.

La tasca del hasky Sheppard (que se suma al bon paper d’altres gossos com Bruce o Prinsen en les darreres competicions) és la clau de volta de l’èxit de la santcugatenca, que va ser primera tant dissabte com diumenge en un circuit de 5,5 quilòmetres i que només és la prèvia del que vindrà aquesta setmana: després d’aquest mundial WSA, ara arriba el torn del campionat del món ISSF, a Polònia, on Álvarez també té moltes opcions de dur a terme un gran paper.

Olga Álvarez i el hasky Sheppard / Fotografia publicada en primera instància a el TOT Sant Cugat
Olga Álvarez i el hasky Sheppard / Fotografia publicada a el TOT Sant Cugat

Una veterana que ja guanya a tot arreu

Fa només 7 anys que Olga Álvarez va provar per primera vegada el canicròs i la seva trajectòria ascendent li augura grans èxits en els propers hiverns. Fa tot just un mes es va proclamar campiona d’Europa ECF en categoria de veteranes. A punt de celebrar el seu 47è aniversari la vallesana comença a acumular un palmarès més que lloable: 2 campionats d’Europa, dos subcampionats continentals un bronze mundial i campiona de Catalunya i d’Espanya absoluta i en veterans.

A la prova italiana d’aquest cap de setmana també cal destacar el bon paper de la barcelonina del GosEsport Meritxell Reynés, que va acabar desena a la categoria de Bikejoring. Per a la cita de Polònia dels propers dies també estarem pendents d’un altre múixer de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Víctor Carrasco, que també acumula diversos èxits internacionals de primera fila.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!