La història personal d’Astrid Fina arriba als cinemes

1 minut de lectura
Cinc mesos després d’anunciar la retirada esportiva, Astrid Fina protagonitza un documental molt pròxim i emocionant que trasllada l’espectador des de l’inici, marcat per un accident de trànsit, al moment àlgid, la medalla paralímpica de PyeongChang.

Com es passa de la primera vegada en un esport a la competició olímpica? I de l’asfalt a la neu? I de l’amputació d’un peu a una medalla paralímpica? Aquest és el plantejament amb què es basa “ASTRID”, el documental que gira entorn de l’exesportista catalana de snowboard cross, Astrid Fina.

L’estrena del documental serà aquest divendres 26 de febrer al CaixaForum de Barcelona, que serà el punt de partida de la seva projecció. Primer, en diverses sessions programades en cinemes de Barcelona, Vielha i Sitges o Madrid, i sabent ja que posteriorment es podrà gaudir també al programa “Sense ficció” de TV3.

Tràiler oficial d’Astrid

Primers reconeixements internacionals

El documental, produït per Avisualconcept i Lavinia Audiovisual, amb una durada de 60’, és el resultat de l’enorme esforç realitzat per part de tot l’equip que l’ha fet possible, amb el seu director Marc Galver al capdavant. Amb Astrid Fina com a eix argumental, al llarg del documental apareixen figures claus en la seva trajectòria esportiva, com la seva mare, Gemma Paredes, i el seu tècnic, Albert Mallol, que aporten òptiques diferents a la història.

Tot i que encara no s’ha estrenat a casa nostra, el documental ja ha tingut reconeixements internacionals, com el de millor documental esportiu al festival BKK Doc Fest de Tailàndia i el guanyador del públic al Festival We cam fest Colombia, entre altres.
“El documental neix el 2014. Casualment vaig anar a gravar un esdeveniment destinat exclusivament a dones ponents que en un minut tenien alguna cosa per explicar. I el que va dir l’Astrid em va deixar corprès, fins al punt que vaig acabar quedant amb ella per conèixer-la”, comenta Marc Galver, el director.