La selecció valenciana disputa el mundial de pilota a mà a Colòmbia

2 minuts de lectura
La selecció valenciana s’ha aclimatat a marxes forçades per a començar amb les millors sensacions el Mundial de Pilota a Mà de Colòmbia.

Els valencians defensen el campionat absolut en categoria masculina, mentre que en la categoria femenina busquen conquerir el seu primer or Mundial. Mónica Moya, una de les integrants del combinat valencià, es va mostrar molt il·lusionada en l’últim programa d’El Joc del Poble. “Este és el nostre any, anem a pel títol mundial“, deia Mónica.

L’equip entrenat per Pigat II ha començat la seua participació en esta novena edició del Mundial de Pilota a Mà aquest dilluns amb la modalitat de Joc Internacional. En categoria masculina la competició també comptarà amb les modalitats de One Wall, Llargues i Chaza, mentre que en categoria femenina es jugarà a One Wall per parelles i One Wall individual.

Els primers enfrontaments de l’equip valencià es van disputar aquest dilluns contra Cuba, Països Baixos i Anglaterra. La modalitat internacional és una de les que millors resultats ha donat en les últimes participacions, per la qual cosa els valencians tenen com a objectiu la victòria. De moment, en la jornada inaugural, l’equip del nostre país va aconseguir saldar amb victòries els dos primers enfrontaments contra Cuba i Anglaterra. Dos triomfs contundents per a 6 a 0 que no deixaven lloc al dubte sobre la superioritat dels jugadors valencians.

El País Valencià accedeix a semifinals malgrat encaixar una derrota

En l’altre partit de la jornada, però, la derrota va fer acte de presència amb un ajustat 5 a 6 contra els Països Baixos. Els holandesos seran de nou el rival aquest dimarts en les semifinals, fase on la selecció valenciana s’ha classificat després de ser el millor segon classificat de la fase de grups. Els jugadors s’han conjurat per revertir el resultat de dilluns i classificar-se per a la final, que es disputarà al cap de setmana. De moment, primera jornada passada per aigua en terres colombianes després d’una arribada sense gaire temps de maniobra.

Les jornades prèvies i l’aclimatació

Diumenge va tindre lloc la jornada d’inauguració del Mundial, amb exhibicions de chaza a tabla, una modalitat autòctona jugada amb una raqueta gran de fusta. En el Mundial els participants hauran de competir a la modalitat de chaza amb la mà.

Chasaa

Els valencians, que van presenciar la jornada inaugural, també van tenir temps per a entrenar. Els nostres representants es van vestir de curt a primera hora del matí per a practicar el Joc Internacional en el Parque Simón Bolívar, ja que esta modalitat és la que va obrir el campionat. També van tenir temps per a practicar One Wall, tant els xics com les xiques.

La Selecció Valenciana va arribar el cap de setmana a la ciutat de Pasto (regió de Nariño). Després d’un viatge molt llarg i d’un acte de benvinguda que es va celebrar dissabte, van descansar per adaptar-se a les noves condicions. Vistos els primers entrenaments i resultats oficials, tots els jugadors van arribar en perfectes condicions i han encarat prou bé l’adaptació als 2.500 metres d’altura d’aquesta regió colombiana.

 Per a més informació sobre el mundial de pilota a mà i les seves modalitats:

 

La llista de jugadors convocats és la següent:
– José Cabanes Corcera, Genovés II
– José Luis Calvo Segura
– José Antonio Martínez Asensi, Martines
– Marc Giner, Giner
– Víctor Bueno Gimeno
– Francesc Xavier Puchol Cataluña, Puchol II
– Ignacio Chacon Dalmau, Nacho
– Pablo Vidal Climent
– Rodrigo Sebastià Alonso, Pere Roc II
– Sacha Kruithof Perelló
– Santiago Ortuño Orquin, Santi de Finestrat
– Mónica Moya Caballero
– Ana Belen Giner Facila
– Mar Giménez Gascó
– Victoria Diez Sanjuan