Neix Rècord, la mostra del llibre esportiu

2 minuts de lectura
Aquest dissabte l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà l’estrena de la mostra del llibre esportiu Rècord.

Amb un programa d’activitats que omplirà tota la jornada, la mostra vol ser un aparador literari vinculat a l’esport. Organitzada pels responsables de l’Offside Festival, que fa 5 anys que organitza un festival de cinema internacional de futbol a Barcelona, així com per la Revista Panenka, un producte periodístic de referència per als amants del futbol, la mostra neix amb l’objectiu de tenir continuïtat en els propers anys i d’esdevenir una referència per a totes aquelles persones que considerin que l’esport no està desvinculat de la cultura.

Oriol_Rodriguez
Oriol Rodríguez. Foto: Panenka.org

El responsable de tirar endavant aquesta iniciativa és el periodista Oriol Rodríguez, que també lidera el projecte Offside Festival: “Sóc col·leccionista de llibres esportius perquè m’agrada molt la literatura i m’agrada molt l’esport“. Un punt de partida compartit per un munt de gent que ja fa temps que ha comprovat que la passió esportiva no està renyida amb la qualitat literària. Ho demostra el creixement de títols esportius i l’aparició d’editorials vinculades directament a la literatura esportiva com Córner o Contra, així com l’interès creixent d’altres projectes editorials (des d’Ara Llibres fins a Gregal). Rodríguez assegura que la clau del naixement de la mostra rau en el creixement del sector:

“D’aquí va venir la idea d’organitzar aquesta fira. També perquè el sector dels llibres esportius està creixent en els últims anys i té prou recorregut per un esdeveniment d’aquest tipus”

La Fosbury, protagonista d’una taula rodona

La jornada comptarà amb diverses presentacions de llibres, amb debats oberts i amb la presència d’escriptors i periodistes de llarga trajectòria a casa nostra disposats a intercanviar les seves experiències amb els assistents a la mostra. Ramon Besa, Sergi Pàmies, Ramon Usall, Jordi Puntí, Guillem Balagué, Carles Viñas, Frederic Porta o Jordi Robirosa seran alguns dels ponents de més renom a la capital catalana.

27067772_406315379804355_8774338729498689371_n

Per cloure l’acte, els organitzadors del festival han decidit organitzar una taula rodona amb la participació de quatre revistes que vinculen esport i cultura: Panenka, Volata, H i la Fosbury. Us animem vivament a assistir al debat que començarà a les vuit del vespre per aportar la vostra experiència com a lectors. Al llarg de la jornada La Fosbury disposarem un espai a la mostra per donar a conèixer el projecte i on podreu trobar tots els números de la revista. Si voleu adquirir el #28, publicat aquest mateix mes de gener, ja sabeu on trobar-lo.