Homo Sofis: parem atenció a les finals

3 minuts de lectura
Mirant el rellotge a veure es consumeix el temps que ens separa, no sé si també us passa però mentalment jo ja em veig assegut al meu foradet de sofà. A més adverteixen que, amb puntualitat, el cap de setmana arribarà carregat de pluja i temperatures baixes, així que toca preparar reserves, escollir una bona manta i buidar-se a la pràctica d’alt rendiment de zàping. I que suïn els altres, tu!
SE LA JUGUEN:
Finals de l’Open d’Austràlia. Dissabte i diumenge, 9:30h. Eurosport

No, l’Homo Sofis no ha embogit fins al punt de recomanar tennis perquè sí. Mireu: un dia en parlarem. De què carai li veuen a la cosa aquesta de la raqueta que es fa més repetitiu en les diferents graelles televisives que la informació del temps al 3/24. Tots els canals temàtics esportius són pesats de mena, amb el tennis. Però precisament per això, per una vegada que es juguen un Gran Slam potser que ens ho mirem.

_20180120051423-kQf-U44147757564hqB-992x558@LaVanguardia-Web

Dissabte i diumenge a quarts de deu del matí hora nostra tindrem les finals femenina el primer dia i masculina el segon. Brindem per la diferència de fusos horaris que ens permetrà jeure al nostre sofà en pijama –o sense, no siguem vergonyosos– mentre els esportistes es torren sota la solellada austral. Si hem anat a dormir tard, hem d’anar a plaça o tenim “recadus” a fer: ideal. Això va a cinc sets, la final d’homes. Temps per inserir-hi un esmorzar de forquilla i tot. I ja que hi som, que guanyi en Federer que potser és l’únic que ens sona.

SÓN DE CASA:
All Star de Copa Catalunya. Dissabte i diumenge. La Xarxa

Encara que, com passa amb tantes altres coses, sembla que o ho diem en anglès o no valgui, deixem de banda la fòbia americanoide i saludem des del sofà que la Xarxa de televisions locals ens torni a acostar el cap de setmana de les estrelles del bàsquet més nostre, el de Copa Catalunya. No ens hem de deixar guiar pel nom –per culpa del futbol dels pebrots sembla que ‘Copa de Catalunya’ sigui sinònim de patxanga cutre– i sí pel fet de ser una categoria que mou públics i que, per a l’ocasió, es posa guapa.

img_jblanch_20180124-184220_imagenes_lv_terceros_jzuuqdtg1ym9bs4f-kUbB-U44259325774nFE-992x558@LaVanguardia-Web

Desenganyem-nos: aquests entreteniments poden ser sobrers i a casa som més de partits amb garrofes en joc que no pas aquests ornaments, però aplaudim i recomanem com a opció accessòria passar pel canal. Dissabte 27, a les 18h, començarà l’ALLSTAR masculí, que, a banda del partit de les estrelles, comptarà amb un concurs d’esmaixades i l’endemà, també a les 18h, serà el torn de les jugadores de Copa Catalunya, que també disputaran el concurs de triples.

POT ESTAR BÉ:
Semifinals i final de l’Europeu masculí d’handbol. Dissabte (18h) i diumenge (20:30h). Teledeporte

Tot i que aquest sistema escollit per l’Europeu ens hagi marejat una mica quan arriba “EL” cap de setmana les coses estan on sempre. Dues semis dissabte i la final diumenge i el millor handbol del món, se suposa, davant de les nostres televisions. Mireu, tant me fa si sou dels que aneu amb Espanya –farcida de catalans– o en contra, el que desitgem és que es vegi un bon partit d’aquest equip renovat al que per decència no anomenarem amb l’etiqueta xacra aquesta de Hispanos. Juguen contra la França eterna, selecció que si Lineker hagués fet gols amb la mà enlloc de xutant la pilota hagués citat en la seva famosa elucubració dels qui guanyen sempre. Si juga Karabatic sempre hi ha espectacle.

programme-tv-euro-de-handball-masculin-sur-quelles-chaines-suivre-le-match-serbie-france

També pinta fabulós el Dinamarca-Suècia. Com que serà més al tard, el duel nòrdic el recomanem ja amb una cerveseta de més. Per diumenge quedarà la final. Deixeu-me afegir-hi una cosa. Guanyi qui guanyi, a veure si l’handbol es deixa estar de la fanfarronada aquesta d’atacar amb un més i veiem partits de veritat, gràcies.

TASTEU COSES NOVES:
Ral·li de Montecarlo. Movistar Deportes 1

Al punt més exòtic de la setmana, deixeu-me posar-hi ral·lis. Ja sé que agraden a molta gent però a can Homo Sofis considerem que mirar aquest esport per la televisió és quasi tan curiós com aquesta gent que es posa a les corbes dels trams per on passen. En tot cas, els camins del Principat monegasc sempre són els primers per on passa la nova competició i si sou d’aficionar-vos a la cosa aquesta sempre tindrà l’al·licient aquest de debut, estrena o novetat. Molt maco tot plegat. A casa ho posarem de fons i no descartem endormiscar-nos-hi.

img_fmarchi_20180123-214842_imagenes_md_otras_fuentes_rally2-khTE-U44242896247fkE-980x554@MundoDeportivo-Web