1.721 quilòmetres de Viena a Niça: 5 esquiadors completen el repte en 36 dies

1 minut de lectura
5 alpinistes travessen la gran serralada europea en 36 dies amb esquís de muntanya

El suís Bernhard Hug, l’alemany Philipp Reiter, l’austríac David Wallmann i la parella nord-americana formada per Janelle i Mark Smiley han aconseguit superar el repte plantejat fa uns mesos per Red Bull: creuar els Alps des de Viena fins a Niça en menys de 40 dies per superar la marca aconseguida per quatre alpinistes austríacs l’any 1971. Un objectiu tan boig com exigent que obligava als participants a fer una enorme despesa d’energia diària amb condicions sovint adverses per la neu, el fred o el vent. Dos de les integrants del projecte van decidir renunciar a mig camí: Núria Picas, que va plegar després de completar la travessa als Alps austríacs, i l’italiana Tamara Lunger, que tampoc va poder arribar als dies finals de l’expedició.

Els 5 esportistes que sí que ho han aconseguit han portat els esquís fins a la platja de Niça, en una imatge surrealista per completar un gran repte vital:

e96c7

Els cims impossibles

Les condicions meteorològiques adverses van impedir completar els dos cims més alts del repte, el Mont Blanc, on van haver de renunciar a 100 metres del pic a causa de l’elevat risc d’allaus, així com el Dufourspitze, però no van ser un obstacle prou dur per barrar el pas dels 7 muntanyistes al Grossglockner. David Wallmann ho ha reconegut en unes declaracions recollides a la pàgina de la marca comercial centre-europea: “El repte més gran certament ha estat el mal temps, que ens ha complicat la vida pràcticament cada dia. De fet, només en els darrers dies del recorregut vam ser recompensat per una mica de sol després de l’estrès i l’esforç dut a terme durant aquestes setmanes“.

b8288

Bernhard Hug ha explicat les grans dificultats per seguir endavant en tot moment:

“Ha estat realment dur. Cada dia havíem de recarregar energies i tornar a concentrar-nos i tirar endavant passet a passet. Els dies de 14 hores d’esforç gastàvem molta energia física. I hem hagut de readaptar la ruta molt sovint i reorganitzar tot allò que tenim previst un cop darrere l’altre a causa del mal temps. Això ens ha robat molta energia mental. Ara és el moment d’adonar-nos de la magnitud del repte i de celebrar el que hem estat capaços d’aconseguir!”

e6c55

Les dades del repte

Els 5 esportistes han recorregut 1.721 quilòmetres de Viena a Niça amb 89.644 metres de desnivell acumulat. En total, 375 hores en moviment, ja sigui dalt dels esquís o a peu en els trams més tècnics o sense neu.
Les fotografies d’aquest article són de Red Bull