Núria Picas abandona la gran travessa alpina

2 minuts de lectura
Aquest dimecres 28 de març, 11 dies després de començar una de les grans aventures esportives de la seva vida, Núria Picas ha decidit plegar. El repte Der Lange Weg continua, però a partir d’ara ho farà sense la catalana entre els integrants de l’expedició.

El 17 de març va començar una de les grans aventures esportives d’aquesta primavera. Un projecte ambiciós que pretén creuar els Alps des de Viena fins a Niça. 1.917 quilòmetres i 85.000 metres de desnivell acumulat en 40 dies per intentar superar un registre històric assolit l’any 1971 per quatre alpinistes austríacs. L’expedició patrocinada per Red Bull està anant a bon ritme en aquests primers dies i de moment, té el rècord que persegueix al seu abast.

Núria Picas encapçala el grup a les muntanyes austríaques / Der Lange Weg
Núria Picas encapçala el grup a les muntanyes austríaques / Der Lange Weg

En 11 dies els esportistes units en la missió han recorregut 550 quilòmetres i han travessat tota la vessant austríaca dels Alps, amb un total de 32.000 metres de desnivell positiu. Amb més del 25% del recorregut ja completat, Núria Picas ha decidit renunciar a seguir endavant amb el projecte i tornar cap a casa. Ho ha explicat a les xarxes socials, en un missatge tranquil·litzador per a tots els seus aficionats:

“Físicament em sento forta, és meravellós sentir com el cos s’adapta dia a dia l’exigència que li estem demanant. A nivell de grup cada dia anem a més, estem compenetrats i el vincle que ens uneix cada vegada és més gran. Tot i així, avui he pres la decisió de posar fi a aquesta expedició. És una decisió molt meditada, lliure i personal. Arreu on passem hi ha una gran càrrega de neu, és un any meravellosament excepcional, però jo no estic disposada a assumir més riscos dels que ja hem passat en aquesta última darrera setmana. A casa m’esperen els meus fills, la família i els amics i un munt d’aventures que espero compartir amb tots vosaltres. Perquè penso que la vida és un esport meravellós! Seguim!”

Campiona del món d’Ultra Trail, dels Sky Games o del World Tour, ha construït en la darrera dècada un palmarès en les curses de muntanya d’autèntic luxe amb triomfs sonats al Pirineu, a Austràlia, al Japó o a l’Illa de Reunió. Caldrà veure quin són els propers projectes que durà a terme una de les grans referents de l’esport del nostre país.

Compromesa amb la llibertat dels presos polítics

Núria Picas va formar part de la llista d’ERC a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre en el lloc número 25 per Barcelona. Malgrat participar d’un projecte tan dur com el Der Lange Weg, aquests dies, des del Tirol austríac, ha trobat el moment per donar suport a les mobilitzacions que es viuen a Catalunya per demanar la llibertat dels presos polítics.