El nou repte de Núria Picas

2 minuts de lectura
L’any 1971 quatre alpinistes austríacs van dur a terme una autèntica proesa. Sortint des de Viena, van travessar els Alps ascendint algunes de les seves muntanyes més emblemàtiques fins arribar a Niça. 47 anys després set esportistes es preparen per seguir les seves passes.

1.917 quilòmetres i 85.000 metres de desnivell acumulat. Aquest és el repte que hauran de superar els esportistes escollits pel projecte patrocinat per Red Bull entre el 17 de març i el 26 d’abril. Un recorregut en què els participants combinaran el trajecte a peu amb l’esquí de muntanya amb l’objectiu d’intentar superar el registre històric dels quatre austríacs. La previsió són 40 dies consecutius sense descans seguint el mateix traçat dels pioners de 1971.

No és, precisament, un recorregut assequible. Aquell any van optar per ascendir pics mítics com el Grossglockner (3.798 metres), el Piz Palü (3.900), el Dufourspitze (4.634) o el Mont Blanc (4.808), de manera que aquest 2018 el recorregut necessàriament haurà de transitar per aquests cims. Durant pràcticament cinc dècades ningú s’ha atrevit a imitar aquell repte que va causar sensació entre els amants dels esports de muntanya. Ara Núria Picas és una de les integrants d’una aventura que promet emocionar-nos durant el primer tram de primavera.

DUciIhEW0AATvFT

Núria Picas, repte rere repte

L’esportista de la Catalunya Central continua construint una trajectòria esportiva vinculada a la muntanya més exigent. Aquesta nova aventura de 2018 se suma a un currículum en què, només al 2017, hi brillen triomfs tan rellevants en curses de muntanya d’ultradistància com l’Ultra trail del Mont Blanc, el Hong Kong 100 o la TransGranCanaria. De fet, la primavera passada el seu repte va passar per l’ascens al Makalu, que no va poder completar després d’agafar una pulmonia en una experiència molt dura.

Campiona del món d’Ultra Trail, dels Sky Games o del World Tour, ha construït en la darrera dècada un palmarès en les curses de muntanya d’autèntic luxe amb triomfs sonats al Pirineu, a Austràlia, al Japó o a l’Illa de Reunió. Ara farà un nou pas endavant en la seva trajectòria en una aventura que potenciarà totes les seves qualitats, també, dalt dels esquís.

El projecte “Red Bull Der Lange Weg” assolirà l’èxit que persegueix si com a mínim quatre dels set integrants de la ruta completen el trajecte entre Viena i Niça amb menys de 41 dies.

Els 6 companys de Núria Picas

Bernard Hug: 44 anys. Triatleta amb 20 ironmans al seu sarró. Responsable d’esquí de muntanya al Club Alpí Suís.
Tamara Lunger: 31 anys. Esquiadora de muntanya. Ha ascendit pics com el K2 o el Lhotse. Va creuar el Karakorum dalt dels esquís.
Philipp Reiter: 26 anys. Fotògraf i càmera, ha competit en curses d’ultradistància i d’esquí de muntanya.
Janelle Smiley: 36 anys. Guia de muntanya, fotògrafa i càmera. Esquiadora de muntanya i alpinista.
Marc Smiley: 37 anys. Guia de muntanya, fotògraf i càmera. Ha liderat expedicions internacionals al costat de la seva dona Janelle.
David Wallmann: 26 anys. Corredor i esquiador de muntanya. Ha compartit diverses experiències amb Reiter.
Wallmann, fotografiat per Reiter
Wallmann, fotografiat per Reiter
Voleu conèixer una altra gran aventura esportiva als Alps? Aquí teniu la prova que combina parapent i grans cims!