El Vic, classificat per als quarts de final de l’ETTU Cup

2 minuts de lectura
L’UCAM Cartagena serà el rival del Girbau Vic als quarts de final de l’ETTU Cup, la segona competició continental més important del tennis de taula.

El Vic Tennis Taula està completant una temporada perfecta. Si el curs 2016/2017 ja van assolir uns grans resultats amb el subcampionat de la superdivisió femenina (no l’assolia des del 2013) i també el subcampionat a la copa de la reina (davant el sorprenent Suris Calella), en els darrers mesos les jugadores del club osonenc semblen haver-se conjurat per fer una passa endavant que s’està traduint, de moment, en un cúmul de resultats positius.

Liderades per les xineses Tingting Wang i Ni XiaLian, amb les joves Ana García (la granadina és la vigent campiona d’Espanya juvenil) i Clàudia Caymel a l’equip, i amb Salvador Serra i Joan Cussó com a referents a la banqueta, el conjunt català acaba d’avançar una nova ronda a l’ETTU Cup i s’ha plantat als quarts de final d’un torneig en què va arribar a ser finalista l’any 2007, en una etapa d’or per a les vigatanes.

De fet, la gran similitud amb aquells anys d’esplendor en què el club va ser capaç de guanyar la lliga o la copa és el retorn de la imparable Tingting, la jugadora que domina amb mà de ferro tots els seus partits a la superdivisió i que ha arribat aquest estiu després d’una etapa gloriosa de sis anys a les files del Balaguer.

Ni XiaLian, una altra aposta guanyadora del Girbau Vic TT
Ni XiaLian, una altra aposta guanyadora del Girbau Vic TT

Després de guanyar amb claredat a la pista de les campiones de Romania (0 a 3), aquest dijous el pavelló del Girbau Vic ha tingut una vetllada plàcida davant el Dumbravita amb un nou triomf per la via ràpida. 6 a 0 global en l’eliminatòria de vuitens de final de l’ETTU Cup per classificar-se entre els vuit millors equips de la competició. En la següent ronda espera el potent Cartagena, un dels quatre equips que té una segona oportunitat continental després de quedar eliminats de la lliga de campions. El Vic va debutar a l’ETTU Cup en tercera ronda davant el Novi Sad, a qui també va saber superar amb molta solvència (6 a 1 global).

Si bé el pressupost i el palmarès recent de les murcianes espanta, el darrer referent entre els dos equips és favorable a les catalanes. El Vic es va imposar el passat mes de desembre a domicili per 2 a 4 en un partit de la superdivisió femenina. Per què no, doncs, somiar amb l’accés a semifinals en el doble duel que haurà d’afrontar contra el Cartagena a l’ETTU Cup?

Wang Tingting, en un partit d'aquesta temporada a les files del Vic
Wang Tingting, en un partit d’aquesta temporada a les files del Vic

Líder virtual a la superdivisió

El Girbau Vic ha disputat vuit partits aquesta temporada i els ha guanyat tots. Un registre impecable que no els dóna el liderat oficial de la lliga perquè la resta de rivals té més avançat el calendari d’una competició en què s’acostumen a quadrar desplaçaments per reduir els costos i en què les osonenques van amb tres jornades d’endarreriment respecte a algunes de les seves rivals. Així doncs, el quàdruple empat a 16 punts actual no és estrictament real. El Vic els ha assolit en 8 partits, el Cartagena amb 9, l’Arteal amb 10 i el Balaguer amb 11. Seran capaces les vigatanes de mantenir el ritme i lluitar pel títol de lliga fins al final?