Un campió imbatut, protagonista a Badia del Vallès

1 minut de lectura

Jeon Ki Young és un dels millors judokes sud-coreans de la història. Tot i que es va retirar amb només 25 anys va tenir temps per deixar petjada en el món de l’esport internacional. I quina petjada! Es va proclamar triple campió del món i campió olímpic abans de plegar per l’aparent desinterès en l’alta competició, així com per les molèsties físiques que arrossegava. Jeon va retirar-se imbatut en les dues grans competicions de judo mundials i només va perdre algun combat als campionats asiàtics i en copa del món, on es va proclamar campió en sis ocasions. Això sí, si no guanyava l’or, no baixava del podi.

El coreà va enamorar tota una generació d’amants del judo, un esport no sempre senzill de seguir a casa nostra. El seu domini a les categories -78kg i -86kg era admirable, però encara més la seva vocació ofensiva. Sempre sortia a atacar i els rivals no trobaven la manera d’aturar les seves llargues cames, combinades perfectament amb una tècnica depurada. La victòria final en el seu darrer títol mundial n’és un bon exemple:

Una estrella a Badia del Vallès

Era necessària aquesta introducció al personatge per entendre l’èxit de l’estada organitzada el 2 i 3 de gener a Badia del Vallès. La Federació Catalana de Judo va convidar el campió olímpic amb una resposta excel·lent de judokes provinents d’arreu del país. Ningú es volia perdre les classes magistrals del coreà, que no va decebre. La Federació agraeix la “implicació i el compromís” de Jeon durant l’estada, en què va venir acompanyat del mestre Lee Young.

Tots els assistents al Complex Esportiu de la localitat vallesana van tenir l’oportunitat de millorar de la mà d’un gran campió. Jeon està considerat com un dels grans especialistes de la història en les diferents modalitats de la tècnica seoi-nage. El vídeo penjat a twitter mostra l’expectació que va despertar entre els judokes catalans.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!