El Festivern acomiada l’any amb rècord i amb pilota valenciana

1 minut de lectura

* Article publicat originalment a Pilotaveu, el portal de referència de la Pilota Valenciana.

Durant els últims tres dies del 2016 es va celebrar a la localitat de Tavernes de la Valldigna (la Safor) el Festivern, un festival de música de referència al territori valencià que ha complit el seu 12è aniversari. El festival d’hivern de les comarques centrals valencianes ha batut record de participació amb un total de 12.000 persones i dóna la benvinguda al 2017 també amb la pilota valenciana entre les seues activitats.

Esta edició ha sigut la dotzena celebrada a Tavernes, i juntament a esta s’han organitzat com va sent tradició activitats culturals i esportives, on no ha pogut faltar el V Campionat de Raspall al mini-triquet del poliesportiu, on els festiverners i festiverneres han pogut conèixer i practicar el nostre esport autòcton.

Després de batre records de participació en la passada edició, durant la present s’ha volgut tancar amb 11 equips per millorar i afavorir la major igualtat entre els conjunts participants.

Així, cada grup tenia sis i cinc equips respectivament. Els dos primers equips de cada grup es classificaven per a la final del torneig A i els equips que quedaven tercers i quarts de cada grup, es classificaven per a les semifinals del torneig B. D’esta manera hem pogut veure equips i afició vinguts de tot arreu de les comarques valencianes que han jugat durant els dies 30 i 31 gaudint així de l’esport de la pilota.

Després d’un intens campionat, l’equip guanyador de la categoria A és “A Palma” format per Sergio, Manel i Salva i el guanyador en la categoria B ha estat l’equip “Furtavespinos” composat per Myriam i Marc.

Els resultats han estat:

-Final B: FURTAVESPINOS 10 – FERROPAQUITO 0
-Final A: A PALMA 15 – DIDAL I BIRRA 10.
Campions FURTAVESPINOS (Myriam i Marc) i A PALMA (Sergio, Manel i Salva).

Una de les partides a raspall del Festivern 2016 / Fotografia: Club de Pilota La Valldigna.
Una de les partides a raspall del Festivern 2016 / Fotografia: Club de Pilota La Valldigna.

Un total de 12.000 persones han participat d’un ampli ventall d’activitats i de desenes de grups de primer ordre

El Festivern va nàixer ara fa dotze anys com una nit de concerts pensada per tal d’acomiadar l’any escoltant música en valencià. Poc més d’una dècada després este festival, que ha obert les seues portes els dies previs a Cap d’Any, ha batut records d’assistència oferint un cartell de primer ordre amb més de 25 potents formacions musicals que desfilaren entre el 29 i el 31 de desembre aconseguint arrossegar fins a la comarca de la Safor 12.000 ànimes cada dia que esgotaren les entrades.

Una fita històrica que consolida el festival d’hivern de les comarques centrals com a referent per gaudir del Cap d’Any.