Triomfa a l’Europeu d’handbol embarassada de tres mesos

2 minuts de lectura

Pujar al podi en una cita del màxim nivell sabent que has de tenir un fill al cap de sis mesos és possible. Això és el que ha demostrat recentment l’holandesa Estavana Polman, una de les estrelles de la selecció “oranje” que ha brillat de manera especial a l’Europeu d’handbol femení disputat aquest desembre a Suècia. 

entrada_polman_euro2016
Polman va brillar a l’Europeu. Foto: EHF Euro 2016

Amb només 24 anys, Polman va ser la quarta màxima golejadora d’aquest europeu amb 39 gols incloent-hi una exhibició en el partit contra Espanya, amb 10 gols. Vaja, que no va passar gens desapercebuda, més aviat al contrari. I no ha ha deixat de ser notícia ni en acabar-se la cita, ja que és quan s’ha sabut que serà mare a mitjan 2017. És a dir que va disputar aquest Europeu estant embarassada de prop de tres mesos.

Embaràs i alt rendiment

De l’embaràs i l’esport ja en vam parlar extensament a la Revista Fosbury #24 – “Esport i Maternitat però agafa especial rellevància davant aquest fet gens habitual. El nostre company Jordi Feu explicava que “és un mal exemple emmirallar-se en els casos d’esportistes professionals que han seguit competint al màxim nivell mentre estaven embarassades. Són casos extrems de persones que tenen el cos habituat a un esforç físic molt elevat. El cas de l’atleta nord-americana Amber Miller, que el 2011 va disputar la Marató de Chicago embarassada de 39 setmanes i que va parir just acabar la cursa, indica el que no s’ha de fer.”

Estevana Polman
Polman en la semifinal contra Dinamarca. Foto: EHF Euro 2016 / Sportissimo

La jugadora holandesa no va anar tan lluny com aquesta maratoniana, tot i que tenint en compte que l’handbol és un esport amb molt de contacte també va fregar molts límits. Segons el que publica Javier Romano a Marca, la jugadora ja ho havia anunciat feia algunes setmanes al seu club, el Team Esbjerg danès, però ho mantenien tant en secret que no ho sabien ni les seves companyes.

polman_euro2016_rodapremsa

Només acabar la cita europea, amb la plata penjada del coll, ho han fet públic les dues parts, tot anunciant des del club que li intentarien buscar una substituta. Una cosa gens senzilla, tenint en compte el gran nivell de la lateral holandesa en un equip que juga la Champions League. Això sí, cal destacar que després de saber que no podrien comptar amb ella fins la temporada vinent, ja l’han renovat fins l’estiu del 2018. Un bon exemple.

polman_sportissimo_euro2016_2
L’alegria no va ser completa en perdre la final per la mínima contra Noruega. Foto: EHF Euro 2016 / Sportissimo

VÍDEO amb el millor de Polman a l’Euro 2016

https://www.youtube.com/watch?v=848Rt3cP3eI

“No es la mujer de Van der Vaart”

Dit això, cal felicitar també al futur pare, que segurament va gaudir i patir a parts iguals durant l’Europeu jugat a Suècia. Un personatge que durant l’Europeu també era objecte dels focus de les càmeres de televisió, i és que es tracta del conegut futbolista Rafael Van der Vaart. Ara que com molt bé va dir Eli Pinedo durant una de les transmissions amb Ángel Cárceles a Teledeporte, “nada de decir que Polman es la mujer de Van der Vaart, en todo caso Van der Vaart es la pareja de Polman”.

Finally we can tell everyone that we are PREGNANT👶🏻😍 #wearegonnabe4 #mom #dad #bigbrother

A photo posted by Estavana Polman Official (@estavana) on