La pilota valenciana molt present en un Festivern històric

1 minut de lectura

Durant els últims 3 dies del 2015 es va celebrar a la localitat de Tavernes de la Valldigna el Festivern, un festival de música de referència al territori valencià que ha complit el seu 11é aniversari acomiadat-se del 2015.

Esta edició ha sigut la cinquena celebrada a Tavernes, i juntament a aquesta s’han organitzat com va sent tradició activitats culturals i esportives, on no ha pogut faltar el IV Campionat de Raspall al mini-triquet del poliesportiu, on els festiverners i festiverneres han pogut conèixer i practicar el nostre esport.

Activitat que ja forma part també del cartell de tots els principals festivals de música del País, Feslloch, Diània i Aplec dels Ports, on s’ha convertit en tradició i juntament amb la música la pilota també és protagonista.

Foto: MelMedia / Flickr
Foto: MelMedia / Flickr

IV Campionat de Raspall del Festivern

Després de batre records de participació en la passada edició, durant la present s’ha volgut tancar la participació amb 16 equips i algun altre equip de reserva, per millorar i afavorir la major igualtat entre equips participants, ja que després d’una primera fase de lligueta els equips classificats en 3r i 4t lloc també passaven a una segona fase on disputaven eliminatòries paral·leles. D’esta manera s’ha pogut veure equips i afició vinguts de tot arreu de les comarques valencianes que han jugat durant els dies 30 i 31 gaudint així de l’esport de la pilota.

L’equip d’Orba guanya el campionat per tercer any consecutiu

Després d’un intens campionat, per tercer any consecutiu han repetit victòria la parella vinguda d’Orba, que jugant a un gran nivell han guanyat totes les partides disputades.

El podi final l’han format els següents 3 equips:

1r Classificat: Orba

2n Classificat: VaDeBo – Castelló de la Ribera

3r Classificat (1r classificat categoria B): Catadors d’herbero

Foto de MelMedia
Foto de MelMedia

Cada dia 10.000 persones han participat d’un ampli ventall d’activitats i de desenes de grups de primer ordre

El Festivern va nàixer ara fa onze anys com una nit de concerts pensada per tal d’acomiadar l’any escoltant música en valencià. Poc més d’una dècada després este festival, que ha obert les seues portes els dies previs a Cap d’Any, ha batut records d’assistència oferint un cartell de primer ordre amb més de 25 potents formacions musicals que desfilaren entre el 29 i el 31 de desembre aconseguint arrossegar fins la comarca de la Safor 10.000 ànimes cada dia que esgotaren les entrades. Una fita històrica que consolida el festival d’hivern de les comarques centrals com a referent per gaudir del Cap d’Any.

Foto: Mel Media
Foto: Mel Media

Autor: Pilotaveu