Els Badalona Dracs disputaran el Big 6 europeu

Els amants del futbol americà estan d’enhorabona. Just començada la setmana de la gran cita mundial d’aquest esport (la Super Bowl que veurem plegats a Mataró) a Badalona han fet un anunci d’impacte. Els dracs, vigents campions de la lliga estatal, participaran aquesta temporada al Big 6 europeu. Serà el debut d’un equip de casa nostra a la competició que reuneix els millors equips europeus.

Big 6

Fundat el 2014, el Big 6 va prendre el relleu de la EFL, la lliga continental europea, que es va reconvertir en la lliga de segona divisió amb el Trofeu EuroBowl EFL, la clàssica EFAF Cup. Els Dracs, en aquesta nova competició, hi van destacar des del primer dia, arribant a la final contra el Kiel alemany. Des del seu naixement, el Big 6 ha volgut unir els 6 millors equips d’Europa en una sola competició, frenètica, que es resol amb l’Eurobowl. Aquesta gran final europea arribarà a la seva 31a edició aquest 2017. Cap equip català ha estat capaç de disputar-la mai.

Rivals d’entitats per debutar

En els tres primers anys de competició els equips alemanys s’han imposat per davant de rivals suïssos, austríacs i francesos. Aquest 2017, però, la competició obre un nou escenari després de la renúncia a participar-hi dels equips austríacs. Una decisió important, atès el seu bon nivell esportiu, i marcada per la manca de professionalitat dels rivals (en una referència explícita cap a l’Aix-en-Provence francès de 2016) i cap a la “import rule”, que limita la presència dels jugadors nord-americans, canadencs, japonesos i mexicans als equips de la Big 6.

3 equips alemanys, un holandès, un italià i un suec eren els escollits per participar al Big 6 d’enguany. El suec, però, ha topat amb la negativa de la seva federació, que no reconeix la competició. Un embolic de despatxos, vaja. En tot cas, aquesta renúncia ha obert les portes de bat a bat als Dracs de Badalona en l’any que celebren el 30è aniversari del club. Una excel·lent notícia que els permetrà enfrontar-se als vigents campions, als New Yorker Lions alemanys, i als Amsterdam Crusaders d’Holanda, un altre equip debutant, en un dels dos grups que conformen la competició.

El president Jose Luis Soler i l’entrenador Oscar Calatayud ho van anunciar ahir en un vídeo en directe a Dracs TV:

Les dates dels enfrontaments encara no estan fixades, però Badalona ja es pot preparar. Veuran competir, a casa, els vigents campions d’Europa. Els defensors del títol d’una Eurobowl que ja no és un somni tan llunyà per a l’equip català.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!