El Freeride World Tour visitarà Andorra per partida doble

1 minut de lectura

Una de les competicions més importants del món de l’esquí lliure torna a comptar amb les muntanyes andorranes per a dur a terme la seva competició. És el Freeride World Tour, l’espectacular modalitat del forapista que ja va comptar amb Aracalís els dos darrers anys i que oferirà de nou una cita d’alt nivell entre el 9 i el 16 de febrer. Tal i com va passar fa un parell d’anys, Vallnord acollirà dues proves del campionat després que les condicions de seguretat a Chamonix no fossin les idònies. El fort vent ha obligat a cancel·lar la cita francesa i ha obert les portes al descens d’Arcalís per convertir-se en epicentre mundial d’un esport extrem com el freeride.

freeride

La muntanya andorrana que acull el descens té fins a cinc recorreguts diferents acreditats internacionalment pels organitzadors del Freeride World Tour. Diverses opcions amb pendents, salts, pedres i un munt de neu acumulada que fan les delícies dels riders. L’esforç organitzatiu per tenir a punt totes les vies és, sens dubte, lloable. Chamonix havia de donar el tret de sortida a una competició que Andorra té la intenció de continuar acollint, com a mínim, fins al 2020.

Després de la doble prova prevista a Andorra el circuit mundial visitarà Àustria i els Estats Units el mes de març i posarà punt i final a la temporada amb la cinquena prova, la final, que acollirà l’estació suïssa de Verbier. El Freeride compagina les dues disciplines més habituals als esports de neu: l’esquí i l’snowboard.

Un triple backflip a Grandvalira

Mentrestant, a l’altra estació d’esquí andorrana han vist com un dels seus usuaris duia a terme una pirueta digna dels X-Games que s’acaben de celebrar a Aspen. És Pedro Mateus, de San Martín de los Andes, que havia participat amb anterioritat a les proves d’accés al Freeride World Tour. Un autèntic expert, però, que no havia provat mai aquest truc. Gaudiu de l’espectacle tant com ho van fer els seus acompanyants!f

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!