El Freeride World Tour visitarà Andorra per partida doble

1 minut de lectura

Una de les competicions més importants del món de l’esquí lliure torna a comptar amb les muntanyes andorranes per a dur a terme la seva competició. És el Freeride World Tour, l’espectacular modalitat del forapista que ja va comptar amb Aracalís els dos darrers anys i que oferirà de nou una cita d’alt nivell entre el 9 i el 16 de febrer. Tal i com va passar fa un parell d’anys, Vallnord acollirà dues proves del campionat després que les condicions de seguretat a Chamonix no fossin les idònies. El fort vent ha obligat a cancel·lar la cita francesa i ha obert les portes al descens d’Arcalís per convertir-se en epicentre mundial d’un esport extrem com el freeride.

freeride

La muntanya andorrana que acull el descens té fins a cinc recorreguts diferents acreditats internacionalment pels organitzadors del Freeride World Tour. Diverses opcions amb pendents, salts, pedres i un munt de neu acumulada que fan les delícies dels riders. L’esforç organitzatiu per tenir a punt totes les vies és, sens dubte, lloable. Chamonix havia de donar el tret de sortida a una competició que Andorra té la intenció de continuar acollint, com a mínim, fins al 2020.

Després de la doble prova prevista a Andorra el circuit mundial visitarà Àustria i els Estats Units el mes de març i posarà punt i final a la temporada amb la cinquena prova, la final, que acollirà l’estació suïssa de Verbier. El Freeride compagina les dues disciplines més habituals als esports de neu: l’esquí i l’snowboard.

Un triple backflip a Grandvalira

Mentrestant, a l’altra estació d’esquí andorrana han vist com un dels seus usuaris duia a terme una pirueta digna dels X-Games que s’acaben de celebrar a Aspen. És Pedro Mateus, de San Martín de los Andes, que havia participat amb anterioritat a les proves d’accés al Freeride World Tour. Un autèntic expert, però, que no havia provat mai aquest truc. Gaudiu de l’espectacle tant com ho van fer els seus acompanyants!f