Colòmbia albergarà el IX Mundial de pilota a mà

* Article publicat originalment a Pilotaveu.com, el portal de referència de la pilota valenciana.

Les autoritats civils i esportives de Nariño (Colòmbia) treballen intensament per convertir la cita mundialista de Colòmbia en un “esdeveniment inoblidable per la participació social i l’encontre entre cultures”.

El Mundial de pilota a mà, organitzat per la Confederació de Pilota a Mà (Confédération internationale du Jeu de Balle, CIJB, sigles en francés), arribarà així a la seua novena edició. La cerimònia inaugural està prevista per al dia 20 de novembre i la de clausura es farà el 25 del mateix mes. Es jugaran en les modalitats oficials de la CIJB, que són el Joc Internacional, Llargues i OneWall. Esta última és la que registra major número de participants pel moment.

Els organitzadors colombians aprofitaran per a mostrar les seues modalitats autòctones de pilota: Chazas, Tabla i Bombo, i esperen una participació rècord de seleccions femenines.

Fins ara, han mostrat interès a inscriure’s representacions de molts continents, amb el debut internacional de seleccions dels EUA, Cuba i Costa Rica.

La selecció valenciana és l’actual campiona del món

L’últim Mundial de pilota a mà es va disputar l’any 2014 en terres valencianes, concretament a Massamagrell i a València. La selecció valenciana masculina va aconseguir guanyar en el còmput global, mentre que la femenina no va poder fer el doblet i es va quedar en segona posició darrere de la selecció holandesa.

mundial de pilotà a mà

Pablo Vidal jugant amb la Selecció Valenciana / Fotografia: Pilotaveu

El ‘VIII Mundial de pilota a mà de 2014’ que es va disputar del 2 al 6 de setembre a Massamagrell i València, va ser sense dubte el més disputat dels organitzats per la CIJB fins al moment. En totes les modalitats les seleccions vencedores van haver de patir i en algunes ocasions remuntar per aconseguir l’or. En la categoria masculina, 10 seleccions van aconseguir estar en la lluita per les medalles, mentre que en la femenina en van ser 5 les que lluitaren per les medalles.

En Joc Internacional, va vèncer la selecció valenciana, però va patir molt davant la selecció de Bèlgica. En OneWall, Mèxic va haver de remuntar en una gran final davant Argentina. En Llargues, Bèlgica va remuntar en el seu enfrontament amb la nostra selecció, i va aconseguir la victòria en l’últim joc de la partida. En la categoria femenina, Holanda va remuntar la partida contra Puerto Rico a la gran final.

Classificació completa

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!