El triomf més polèmic del Barça d’atletisme

La temporada de pista coberta ens està oferint exhibicions sensacionals a casa nostra. És el cas de Jorge Ureña, que ha batut el rècord estatal d’heptatló, d’Esther Guerrero, que ha aconseguit la segona millor marca de la història estatal als 800m, o de Lois Maikel Martínez, el llançador que ha enviat al disc fins als 66,26 metres i s’ha col·locat en el segon lloc del rànquing mundial. Quan encara falta un mes per disputar l’europeu, els atletes aprofiten totes els cites per millorar. Així doncs, els bons registres d’aquest cap de setmana a la copa del rei i de la reina a Madrid no ens han d’estranyar.

Diem-ho d’entrada: el València femení ha vist com el Barça li passava la mà per la cara. Després de 18 anys consecutius alçant el títol, el València Esports s’ha hagut de conformar amb la segona plaça. Les atletes blaugranes s’han imposat amb 89 punts totals, 8 més que les valencianes i 10 més que l’Atletisme Castelló. De fet, el Barça ha assolit el doblet, ja que també s’ha imposat en categoria masculina. En aquest cas, però, amb molta polèmica i greus acusacions per part del favorit, el Playas de Castellón.

El moment de la polèmica

Aquest vídeo dels companys de Wang Connection ens permet veure perfectament la polèmica. En el tercer relleu, l’atleta del Barça que pren el testimoni xoca contra el velocista castellonenc que estava en fase de desacceleració. És evident que la topada hi és i que influeix en el ritme del velocista català. De la mateixa manera, també és nítid que l’atleta blaugrana posa un feu fora dels carrils vàlids per la cursa. El que és rellevant és el que ve després. El triomf dels castellonencs els donava el títol de clubs masculí. A més, amb rècord estatal inclòs en la prova dels 4×200 relleus. Campions de la Copa. Victòria, fins que el Barça va decidir interposar una reclamació.

En primera instància, l’àrbitre i els jutges de cursa desestimen la reclamació, però el barça es manté ferm i trasllada la decisió al jurat d’apel·lació, que canvia de parer i desqualifica l’equip de relleus de l’Atletisme Castelló.

barça d'atletisme

Moment del polèmic xoc entre l’atleta del barça i el del Playas / Fotografia: www.atletismecastello.es

“Ens han robat la Copa”

El Club Atletisme Castelló ha mostrat la seva incomprensió i indignació davant la desqualificació i la conseqüent pèrdua del títol en un dur comunicat. L’explicació que donen dels fets és simple: “L’atleta del barça, per no topar amb Gavaldá, surt de la pista i empeny l’atleta del Playas que ocupava aquest espai per abandonar l’anella, sense que aquesta acció li comporti cap perjudici ni pèrdua de distància“. El comunicat atribueix a un fet habitual de cursa la topada i continua, a partir d’aquí, amb molta duresa cap al jurat d’apel·lació i cap al FC Barcelona. Diuen, anant al gra, que els han robat la copa.

Sembla que intenta aconseguir als despatxos el que no és capaç d’aconseguir a la pista“, diu referint-se al barça. I afegeix: “A més, alguns dels seus entrenadors van tenir gestos i exclamacions més assimilables amb altres esports que amb el “fair play” que regeix l’atletisme“. El club castellonenc considera els fets una vergonya i anuncia que intentarà recuperar el títol per qualsevol via legal possible. Ara per ara, el doblet del barça es manté vigent, però costarà de celebrar amb alegria una victòria marcada per la polèmica i que de ben segur marcarà un precedent entre els dos clubs d’ara en endavant.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio