Aymar Navarro, candidat a millor esquiador europeu de l’any

2 minuts de lectura
Les bones notícies s’acumulen per al rider aranès. Aymar Navarro es consagra a l’elit després d’una temporada magnífica.

La revista Downdays ja fa uns quants anys que organitza el premi al millor esquiador europeu de l’any. Un guardó que ha esdevingut una referència del sector i que ha guanyat prestigi, també, des del vot popular. Una aposta comunicativa per posar en valor els esquiadors amants de l’esport extrem. El freeride és protagonista i fins a 36 esportistes d’arreu del continent van ser seleccionats fa unes setmanes per aspirar al premi de 2017.

Els mèrits d’Aymar Navarro són prou coneguts, amb una temporada en què va brillar al Pirineu amb un podi històric al World Tour celebrat a Andorra, a Vallnord. El primer rider del nostre país en aconseguir-ho i amb una línia atrevida amb un salt espectacular i una velocitat altíssima en el primer tram del recorregut. Si no vau tenir l’oportunitat de veure el paper de Navarro, el podeu recuperar a continuació:

Aquest és el principal reclam esportiu que ha ofert Aymar Navarro per a ser seleccionat pel premi. Des que es van donar a conèixer els candidats, l’aranès no ha parat de sumar suports i ha avançat totes les rondes fins a plantar-se a la final. No ho tenia fàcil, amb aparellaments directes amb el suec Magnus Graner, amb la llegenda francesa del freeride Candide Thovex i, ja a les semifinals, amb el finlandès Antti Ollila. Sempre ha avançat ronda i ara ja és un dels dos darrers aspirants al premi.

El seu rival Henrik Harlaut, una de les grans estrelles de modalitats com el big air i de cites com els X Games. Les votacions es tancaran el proper 23 de desembre i, de moment, Aymar Navarro parteix amb avantatge. En categoria femenina s’enfronten Mathilde Gremaud i Kelly Sildaru, la jove estel·lar estoniana.

Via lliure al World Tour 2018

L’organització del premi també posa en valor dos elements més per justificar la candidatura d’Aymar Navarro. El primer és una notícia confirmada fa pocs dies i que és un enorme èxit de l’aranès: el Freeride World Tour ha confirmat que l’esportista de casa nostra participarà en totes les competicions del circuit mundial. Fins fa poc, aquesta wildcard era una fita impensable. Navarro ja forma part de l’elit després de guanyar-s’ho a pols.

L’altre gran aspecte és la presentació de la segona temporada del projecte South Lines, que tot just aquest cap de setmana ha donat a conèixer a Andorra. Navarro va presentar “YaMas”, rodada a Grècia al gener passat , i “South Lines 2017”, que va realitzar l´estiu passat a Sud-amèrica, al costat del rider Adrià Millan i el fotògraf Txema Trull.

S’acumulen les bones notícies per a Aymar Navarro… el millor esquiador europeu de 2017?