Aymar Navarro puja al podi del Freeride World Tour andorrà

1 minut de lectura

Una de les competicions més espectaculars del món ha aterrat aquests dies a Andorra. Fa uns dies us explicàvem que l’estació de Vallnord acolliria dues cites d’aquest circuit i ara, amb la primera cita ja resolta, és el moment de destacar l’enorme actuació d’un esquiador aranès. Aymar Navarro és l’home que es va fer famós rodant un anunci fa pocs anys. Una allau el va sorprendre en plena gravació (en ple descens, per ser precisos), i va sortir-ne immune. Mai abans una promoció d’air bags en el món de l’esquí lliure havia estat tan eficaç.

Més enllà d’aquestes imatges espectaculars, Navarro és un excel·lent rider. Ho ha demostrat sempre que ha tingut l’oportunitat, tot i no competir de forma habitual contra els millors especialistes del món. Aquest 2017 és el quart cop que competeix a les muntanyes d’Arcalís a la cita del Freeride World Tour. L’any passat ja va aconseguir colar-se al top 5 sorprenent a tothom. I aquest dijous 9 de febrer l’ha feta encara més grossa. Tercera plaça i podi més que merescut després de dur a terme una autèntica exhibició.

L’actuació més espectacular del FWT

Aquesta modalitat d’esport extrem no puntua la rapidesa dels riders, sinó la tècnica, els salts, la línia que escullen per baixar la muntanya fora pista, l’estil aeri, el control dels esquís i del ritme, la fluïdesa… desenes de petits factors sotmesos al criteri dels jutges de la competició. I els jutges, com el públic i la resta de rivals, han al·lucinat. És cert que dos esquiadors s’han endut una puntuació global més alta que Navarro. Però també cal dir que l’aranès ha ofert el moment més espectacular del campionat. Ha afrontat un salt inèdit, arriscat i impressionant. Un salt que ha celebrat amb un crit d’eufòria i amb un control tècnic excel·lent davant el següent obstacle.

Amb aquesta actuació Aymar Navarro es converteix en el primer rider de casa nostra en pujar al podi d’una cita internacional d’aquesta rellevància. És el rei del freeride dels Pirineus i de ben segur que continuarà oferint-nos imatges tan espectaculars com aquestes.