Vuit catalans participaran als Jocs Mundials Universitaris d’Hivern

1 minut de lectura

Albert Ortega i Jonás Sánchez, en esquí alpí, Jaume Pueyo i Maria Iglesias, en esquí de fons, Euken Alberdi, en patinatge artístic, i Teresa Moreno, Manuel Robla i Sara Cabrera, en patinatge de velocitat, participaran en els Jocs Mundials Universitaris d’hivern a Lake Placid, als Estats Units.

Del 12 al 22 de gener, Lake Placid (Essex, Nova York), que va ser amfitrió dels Jocs Olímpics d’hivern els anys 1932 i 1980, acollirà els Jocs Mundials Universitaris d’hivern amb un total de vuitanta-sis proves de dotze disciplines de neu i gel. Els corredors d’esquí alpí Albert Ortega, esportista de La Molina Club d’Esports, i Jonás Sánchez, corredor del Copos Ski Club, disputaran les proves de Supergegant, el divendres 13, la Combinada, el diumenge 15, l’Eslàlom Gegant, el dimecres 18, i l’Eslàlom, el dissabte 21.

Jonás Sánchez disputarà el Supergegant, la Combinada, l’Eslàlom Gegant i l’Eslàlom / FCEH

Pel que fa a l’esquí de fons, els esportistes Jaume Pueyo, del Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya, i Maria Iglesias, de l’Aran Nòrdic Esquí Club, participaran el diumenge 15 a la prova d’esprint, el divendres 20 als relleus i el diumenge 22 a la sortida en massa. Euken Alberdi, patinador del Futbol Club Barcelona, és l’únic esportista català que participarà en les proves de patinatge artístic als campionats universitaris. Alberdi disputarà el programa curt, el divendres 13, i el Programa Llarg, el diumenge 15.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Euken Alberdi (@euken.skates)


En patinatge de velocitat hi participaran els catalans Teresa Moreno, Manuel Robla i Sara Cabrera, del club Barcelona Short Track. Els patinadors disputaran les proves de 1.000m, el diumenge 15, els 1.500m, dimarts 17, la persecució per equips, el dimecres 18, i la Sortida en Massa, el divendres 20. A més a més, Moreno i Robla, participaran en els 3.000m, el dilluns 16, i Cabrera correrà els 500m, el dijous 19.

Aquests Jocs Mundials Universitaris d’hivern reuniran a la localitat de Lake Placid fins a 2.500 esportistes provinents de 600 universitats distribuïdes entre 50 països de tot el món que durant deu dies canviaran els apunts pels esquís o els patins.

Imatge de portada: FCEH