Espot i La Molina acolliran proves del Campionat del Món d’esquí i surf de neu adaptat

1 minut de lectura

S’han presentat al Museu Colet les proves del Campionat del Món de Para Esquí i Para Snow que enguany tindran lloc a les seus catalanes d’Espot i La Molina del 19 al 29 de gener i del 9 al 18 de març, respectivament. Hi participaran vora 200 esportistes, un terç del qual seran dones.

La presentació ha comptat amb dos ambaixadors de primera, dos esportistes paralímpics de casa nostra com l’exsurfista de neu Àstrid Fina i l’exesquiador Èric Villalón que han volgut compartir les seves experiències en l’esport de neu adaptat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Espot Esquí (@espotesqui)

Fina va ser la primera esportista de l’estat espanyol en penjar-se una medalla paralímpica en surf de neu. La rider barcelonina ha confessat que l’estació de La Molina és una de les seves preferides perquè “tot està adaptat i els treballadors saben com tractar les persones amb discapacitat”.

Èric Villalón -guanyador de cinc ors i un total de nou medalles en Jocs Paralímpics- esquia des dels quatre anys. El barceloní ha volgut destacar que l’esport permet a gent amb discapacitat visual com ell “ser autònoms i fer allò que vulguem” i ha remarcat que l’únic que volen els esportistes adaptats és ser tractats amb normalitat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Molina (@lamolina)

Imatge de portada: Espot esquí