L’Snowboard cross paralímpic brilla a La Molina

Us oferim una vídeo-notícia sobre les proves de la Copa del Món IPC d’Snowboard Cross disputades a La Molina. També en podeu llegir una versió ampliada a continuació:

Els dies 15 i 16 de febrer La Molina ha acollit la copa del món de para-snowboard amb riders procedents de 13 països d’Europa, Amèrica, Àsia o Oceania, entre els quals hi ha alguns campions mundials com el finlandès Matti Suur Hamari. La competició d’Snowboard Cross és una modalitat de surf de neu que ha comptat amb un traçat ple de petits desnivells, dubbies, salts i viratges al sector d’Alabau.

Els riders s’han hagut d’enfrontar a les proves de qualificació en solitari, amb l’objectiu d’assolir el temps més ràpid possible en cadascuna de les categories. També era l’última oportunitat que tenien per apamar el circuit abans d’afrontar les eliminatòries i les finals. En aquestes sèries els esportistes s’enfrontaven per parelles i han ofert lluites emocionants per intentar agafar el lideratge de la prova abans d’arribar als primers revolts. El frec a frec entre uns i altres, com és habitual, també ha provocat algunes caigudes i sorpreses importants a la línia de meta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astrid Fina, a les portes del triomf

En clau catalana hem de destacar el gran paper d’Astrid Fina. La barcelonina de 33 anys ha aconseguit el millor temps en les qualificacions matinals i s’ha acabat penjant dues medalles de plata a les finals femenines de la categoria d’esportistes amb amputació tibial. En totes dues curses ha tingut opcions de penjar-se l’or però ha acabat cedint davant la jove holandesa Lisa Bunschoten (1995).

En la competició del dimecres l’esportista catalana liderava la prova quan va patir una caiguda. Tot i aixecar-se ràpidament, la persecució de Bunschoten fins a la línia de meta va ser en va. Malgrat això, Fina Paredes assegura a La Fosbury que està “Molt contenta amb el resultat, ja que no esperava pujar al podi d’una copa del món aquesta temporada“. Podeu llegir l’entrevista completa aquí.

Aquest cap de setmana és el torn de les proves de Banked Slalom, en què els participants s’enfrontaran a dues proves més del circuit mundial en què la velocitat marcarà diferències.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA