Albert Ortega i Jaume Pueyo es pengen les primeres medalles catalanes als Jocs Universitaris d’hivern

1 minut de lectura

Arriben les primeres medalles catalanes als Jocs Mundials Universitaris d’hivern

Albert Ortega s’ha proclamat campió de la prova combinada alpina als Jocs Mundials Universitaris d’hivern que es disputen a Lake Placid (Estats Units). El barceloní s’ha penjat l’or amb un temps d’1:42.88, a 49 dècimes del segon classificat. L’esquiador de La Molina Club d’Esports ja va signar una notable cinquena posició a la prova de Supergegant del passat dissabte 14 de gener.

Per la seva banda el fondista de la Seu d’Urgell Jaume Pueyo s’ha penjat una plata a Lake Placid en ser segon en la prova d’esprint lliure d’esquí de fons d’1,5 km. El fondista del Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya ha finalitzat a només mig segon del finès Verneri Poikonen, que ha guanyat l’or. Pueyo ha arribat a dominar la cursa en alguns compassos, però s’ha vist superat per Poikonen en l’esprint disputat als darrers metres de la prova.


Aquests Jocs Mundials Universitaris d’hivern reuneixen a la localitat de Lake Placid fins a 2.500 esportistes provinents de 600 universitats distribuïdes entre 50 països de tot el món que fins al 22 de gener canviaran els apunts pels esquís o els patins.

Imatge de portada: FCEH