Les dones també són mestres de la pilota

1 minut de lectura
El I Trofeu mestres de pilota femení suposa una fita més per a les dones pilotaires i per a la pilota en general.

El nostre esport ha sigut un camp negat a les dones fins fa ben poc. Tanmateix, la situació s’està revertint a passos agegantats i el nivell de les jugadores és cada vegada més alt, amb una fornada de joves pilotaires que creix any rere any.

Com ja va passar amb les finals individuals sub-18 i sub-23, el trinquet de Pelayo torna a apostar pel raspall femení. Copiant el model del Trofeu Mestres d’escala i corda, este trofeu comptarà amb les millors pilotaires de l’any en la modalitat de raspall. El dijous 21 de desembre es jugaran les dos semifinals, amb dos partides entre trios. La primera, a partir de les 16h, enfrontarà el trio de Victoria, Amparo i Fanni contra el d’Annabel, Noelia i Marta. La segona semifinal tindrà per un costat a Mar, Ana Sanchis i Joana i per l’altre a Ana Puertes, Myriam i Aida.

La final del campionat es jugarà dissabte 23 de desembre a les 16.30h.

38420813614_0b83b7fdc7_b

Mar i Victoria revaliden el títol Autonòmic de raspall parelles

Article de Pau Molins publicat originalment a pilotaveu.com, portal de referència de la pilota valenciana

El matí d’ahir diumenge, 17 de desembre, mamprenia amb una gran final femenina en què Mar i Victoria (equip de Bicorb) superaven per 25-15 les germanes Puertes de Beniparrell, alçant el títol Autonòmic de raspall parelles Trofeu Diputació de València.

Començaven fent dos jocs al dau cada equip, però al cinquè, Mar i Victoria marcaven la diferència al rest. Amb quatre grans quinzes aconseguien el joc net i passaven a fer el dau. Les de Bicorb caminaven amb pas ferm. Bones tretes de Mar i Victoria agafant molt de joc. 20-10 i passaven al rest amb la primera oportunitat de guanyar el campionat.

Però amb dificultat es mantindrien vives Ana i Noelia. Aconseguien posar el 15-20 en el marcador. Això sí, les seues rivals no perdonarien. Mar i Victoria aconseguien un nou títol des del dau de Rafelbunyol, demostrant un gran joc i compenetració davant una parella que no s’ho havia posat gens fàcil.

Mar fent una raspada. Foto: Pau Molins
Mar fent una raspada. Foto: Pau Molins

Resultats de les finals femenines del XIX Autonòmic de raspall parelles:

– Final Quarta B Femenina
CPV Favara – 0 – CPV Alfàs del Pi – 25

– Final Quarta A Femenina
CPV Meliana G – 10 – Ajunt. Beniparrell F – 25

– Final Tercera Femenina
CPV Meliana A – 5 – CPV Borbotó C – 25

– Final Segona Femenina
Tapizados Calse Moixent C – 25 – Lanzadera Montserrat B – 0