anja Garnbret, tricampiona del món d'escalada al Japó | ISFC

Janja Garnbret fa més gran la seva llegenda

1 minut de lectura
El campionat del món d’escalada ha acabat aquest dimecres a Hachioji (Japó) amb les darreres finals de la prova combinada. Aquesta és la modalitat que l’any vinent farà el debut al programa dels Jocs Olímpics i les que han centrat totes les mirades d’un mundial on ja s’han repartit les primeres 16 places (8 dones i 8 homes) per a Tòquio 2020.

En una competició sense presència d’escaladors catalans que poguessin emular els grans èxits de Ramon Julián (campió del món el 2007 i el 2011), l’eslovena Janja Garnbret ha tornat a demostrar que és la millor escaladora de competició de tots els temps malgrat haver nascut l’any 1999. Garnbret ha fet història al Japó en convertir-se en la primera escaladora que és capaç de guanyar el títol mundial en un mateix campionat en tres disciplines diferents: dificultat, en bloc i en la combinada. De fet, en categoria femenina no hi ha hagut cap altra escaladora que hagi guanyat més d’un títol en un mateix campionat i no hi ha hagut cap escalador en categoria masculina que hagi assolit un triplet, fet que referma la fita assolida aquesta setmana a Hachioji.

 

Janja Garnbret suma aquests nous èxits a un palmarès increïble on ja acumula 13 títols mundials entre la copa del món i el campionat del món. En un 2019 esplendorós, Garnbret ja ha guanyat la copa del món en bloc i és segona a la general de la de dificultat quan resten dues proves per disputar-se. Un autèntic fenomen de l’escalada que sens dubte serà la rival a batre l’any vinent als Jocs Olímpics de Tòquio.

L’olimpisme ha optat per la modalitat combinada de l’escalada que uneix dificultat, bloc i velocitat en una mateixa competició. Un repte immens per als especialistes que dona marge a les sorpreses tal com s’ha vist aquests dies al Japó.

En categoria masculina el txec Adam Ondra, malgrat proclamar-se de nou campió del món de dificultat, s’ha quedat fora de la final de la combinada i no ha pogut assegurar la seva presència als Jocs Olímpics. Un cop dur per a un dels grans favorits a l’or a Tòquio 2020 que ha vist de reüll com el japonès Tomoa Narasaki aconseguia un gran doblet amb els triomfs al bloc i a la combinada superant en les dues proves al favorit austríac Jakob Schubert.