Les 5 etapes de la Vuelta que no et pots perdre

2 minuts de lectura
Encara amb la ressaca d’un emocionant Tour de França, el proper 24 d’agost s’inicia la 74a edició de la Vuelta a Espanya. 3.272 km durant tres setmanes de competició i amb una presència destacada a les carreteres dels Països Catalans: set etapes al País Valencià, una a Catalunya i una altra a Andorra.

21 etapes amb molt desnivell acumulat i uns deu dies finals que marcaran la classificació final a Madrid. Repassem cinc jornades decisives que no t’hauries de perdre!

Divendres 30 d’agost
: 7a etapa:
Onda-Mas de la Costa (183 km)

L’última de les set etapes pel País Valencià ens presenta un final inèdit ‘made in la Vuelta’. L’ascensió al Mas de la Costa, una carretera estreta que no porta ben bé a enlloc, amb un recorregut de poc més de 4 km però amb un desnivell del 12,5% i dures rampes que arriben fins al 22%. Els quatre ports de menor categoria previs i la forta calor enduriran una jornada que pot sentenciar a qui no hi arribi bé.

Diumenge 1 de setembre
 9a etapa:
Andorra la Vella-Cortals d’Encamp (94 km)

Una etapa com les que ens té acostumats el Tour de França últimament: molt poc quilometratge i pujades i baixades constants, començant des de la sortida. De les cinc ascensions el Coll de la Gallina és la més dura, de categoria especial. L’etapa comptarà també amb quatre quilòmetres inèdits d’sterrato (carretera sense asfaltar), entre el llac d’Engolasters i la pujada final als Cortals d’Encamp, a més de 2.000 metres d’alçada.

Divendres 6 de setembre
 13a etapa:
Bilbao-Los Machucos. Monumento Vaca Pasiega (166 km)

El primer final en alt del recorregut de la Vuelta pel nord de la península. Amb sis ports previs de segona i tercera categoria, rematarà la jornada Los Machucos, una pujada de 8,3 km amb un desnivell mitjà també del 8,3%. Serà la segona vegada que la Vuelta corona aquest port. En la primera ocasió, fa dos anys, Alberto Contador va ser-hi el vencedor.

Dilluns 9 de setembre 
16a etapa:
Pravia-Alto de la Cubilla. Lena (144 km)

La setzena etapa de la Vuelta arribarà precedida per una jornada del dia anterior igualment molt dura també a través de la muntanya asturiana. Destaquem la segona d’aquestes etapes preveient que els líders de la general puguin reservar forces el primer dia. El Puerto de San Lorenza i l’Alto de la Cobertoria enduriran un recorregut que finalitzarà amb l’Alto de la Cubilla. No és un port excessivament dur (4,38% de desnivell mitjà) però té un recorregut total de 27,7 km que es poden fer mol llargs.

 

Dissabte 14 de setembre
20a etapa:
Arenas de San Pedro-Plataforma de Gredos (190 km)

La penúltima jornada compta amb un recorregut trencacames que donarà la oportunitat de provar un últim assalt a aquells corredors que persegueixin al líder de la classificació general. 190 km amb sis ports per la serra madrilenya amb 4.800 metres de desnivell acumulat i final a la Plataforma de Gredos.